SAS-måltidsboksen Cube får tysk hæder

Måltidsboksen Cube, som SAS tilbyder på flyvninger i Europa, har modtaget en tysk designpris for et simpelt og harmonisk designkoncept.

SAS præsenterede i 2017 et nyt måltidskoncept om bord på selskabets korte og mellemlange flyvninger. Det nye produkt var ”Cube” – en 10 centimeter høj kubeformet boks, hvor måltid, tilbehør, bestik og så videre ligger i lag.

SAS beskrev Cube som ”noget helt nyt”, der ville ”revolutionere måltidsoplevelsen om bord”. Om det har været tilfældet, må være op til SAS’ passagerer at bedømme. Juryen bag den prestigefyldte designpris The German Design Award er imidlertid ikke i tvivl om, at SAS med Cube har leveret et gennemført nyt designkoncept, og derfor er SAS blevet tildelt en ”German Design Award Gold 2019”-pris.

Måltidet er stjernen
I begrundelsen for prisen til SAS skriver juryen bag The German Design Award:

”Den nye emballage til de måltider, der serveres ombord på det skandinaviske luftfartsselskab SAS, repræsenterer et stort spring på dette område. Selv den kubiske form er usædvanlig og sikrer sammen med de begrænsede dekorative elementer høj genkendelighed. Men det nye design byder på meget mere end blot æstetik. Det sparer plads og vægt, er nemt at markedsføre og er ideel til højkvalitetspræsentation af flymåltider,” udtaler juryen.

”Et simpelt og harmonisk designkoncept, der er perfekt udført ned til mindste detalje men også et design, der ikke kalder på opmærksomhed i sig selv, men lader den virkelige stjerne af showet skinne – nemlig passagermåltidet. Fremragende håndværk,” hedder det videre i juryens udtalelse.

Som at pakke en ny mobiltelefon ud
Da SAS i 2017 præsenterede det nye måltidskoncept, forklarede selskabet blandt andet, at man havde samarbejdet med et førende designfirma om at skabe en ny førsteklasses oplevelse til passagererne.

“Når man åbner den nye Cube, er det en del af oplevelsen – lidt som at pakke en ny mobiltelefon ud af emballagen eller åbne en æske udsøgte chokolader. Alt ligger i selvstændige lag – menukortet ligger i toppen, så bestikket og derefter tilbehøret,” sagde Kristine Mayer, Senior Manager for Product Design & Communication hos SAS.

CHECK-IN.dk’s anmelder var dog langt fra begejstret for Cube, da han testede måltidsboksen på en flyvning til Færøerne i 2017. Se anmeldelsen.

 

Relaterede artikler:

Kun premium-mad til seks personer på SAS Go

Flere kan forhåndsbestille mad på SAS-flyvninger

SAS er langt fra international standard