SAS maler fly i Disney-tema

Et SAS-fly i særlig bemaling vil i den kommende tid promovere en ny Disney-film om fly. SAS bliver omvendt ikke promoveret i filmen.

I Japan kan man ofte støde på fly udsmykket med børnefigurerne Hello Kitty og Pokemon, ligesom Air New Zealand havde et større ”Ringenes Herre”-tema på flere af sine fly, da mange af scenerne i filmen af samme navn er optaget i New Zealand.

På de hjemlige breddegrader holder SAS sig normalt til en enkel gang i ny og næ at male et fly i Star Alliance-bemaling. Udover det, så har det skandinaviske flyselskab ikke tradition for at lægge flykroppe til promovering af andre virksomheder.

Promoverer filmen
Men det laver selskabet nu om på. SAS er nemlig partner i Disney’s lancering af den nye tegnefilm ”Flyvemaskiner”, der får dansk biografpremiere i dag.

Og derfor er SAS gået med til at foliere et enkelt Boeing 737-800 fly med et motiv, der promoverer filmen.

Flyet, med registreringen LN-RCY, har normalt base i Oslo Gardermoen,og vil primært operere herfra. Flyet disponeres pånormal vis rundt i SAS’ rutenet, så det er langt fra givet, at flyet eksempelvis kommer til at flyve mellem København og Aalborg.

Spotte bemalinger
Med initiativet får Disney markedsført sin film på spektakulær vis over hele Skandinavien og store dele af Europa. Til gengæld er det begrænset hvad SAS får af eksponering i filmen. Passagerfly anes ofte i baggrunden undervejs, og kendere kan da også spotte bemalinger, der leder tankerne hen på blandt andet Cathay Pacific og Virgin Atlantic. Men der gemmer sig ikke et SAS-lignende fly i baggrunden.

Filmen er et spin-off fra Disney’s populær ”biler”-tema med blandt andet Lynet McQueen. I ”Flyvemaskiner” er hovedpersonen det lille orange marksprøjtningsfly, Dusty, der deltager i en konkurrence om at flyve jorden rundt hurtigst.