SAS med OL-fly til russiske Sochi

Når de 22. olympiske vinterlege åbnes i den russiske by Sochi i februar måned næste år, vil SAS tilbyde direkte flyvninger for idrætsudøvere, officials og tilskuere.

I dagene fra den 7. til den 23. februar vil den russiske by Sochi være vært for de 22. olympiske vinterlege. Sochi, der er en kystby ved Sortehavet, ligger i den nederste del af det sydvestlige Rusland mellem Ukraine i nord og Georgien i syd.

Indtil videre har 35 nationer kvalificeret sig til vinterlegene, heraf naturligvis Norge og Sverige, men også Danmark. Der skal dystes i 98 discipliner i 15 sportsgrene, så der bliver masser at se på, når de mere end 2.500 idrætsudøvere skal i kamp.

For at sikre de bedst mulige rejsemuligheder til legene har SAS besluttet at sætte et antal flyvninger op fra Skandinavien til Sochi. SAS har i de senere år profileret sig på at være idrættens flyselskab og har i mange år samarbejdet med de nationale olympiske organisationer i de skandinaviske lande.

“Vi er glade for, at SAS vil tilbyde ruteflyvning til OL i Sochi, som både udøvere, støttefunktioner og tilskuere kan nyde godt af. Vi ved af erfaring, at en effektiv rejse er et kriterium for at kunne præstere optimalt. Vi har lang og god efaring med SAS som transportør til OL og store mesterskaber og føler os altid godt behandlet af selskabet,“ udtaler Jarle Aambø, leder af norske Olympiatoppen.

Billetter snart til salg
SAS oplyser, at man vil gennemføre flere flyvninger både før og under selve idrætsbegivenheden. Der forlyder endnu ikke noget om, hvor flyvningerne vil udgå fra, men med en meget stor norsk deltagelse vil Oslo være et naturligt udgangspunkt.

“Idrætsiniteresseret publikum får også mulighed for at komme med OL-flyene, og billetsalget til de kommende flyvninger til Sochi vil blive åbnet i løbet af kort tid,“ siger Eivind Roald, der er koncerndirektør for salg og marked i SAS.