SAS – nu også med gebyrer

Fra den 1. april skal der betales for andet stykke indchecket bagage på SAS-flyvninger til USA på økonomiklasse. Hermed er det slut med at markedsføre sig som gebyrfrit selskab.

Nu er det slut for SAS med at markedsføre sig under overskrifter som “Ingen gebyrer“ og “Bagage 0 kr.“. Selskabet har valgt at følge sinestørste partnere i Star Alliance og vil fra 1. april opkræve betalingfor andet stykke bagage, der indcheckes på økonomiklasse-flyvninger mellem Europa og Nordamerika v.v.

Det er i dag gratis at indchecke to stykker bagage, der maksimalt må have en vægt på 23 kg pr stk., og maksimum mål på 158 cm (længde + bredde + højde). Men hos de større luftfartsselskaber – og nu ogsåSAS – skal der fremover betales et tillæg for andet stykke bagage. Hos SAS vil gebyret være $50 / €40 (kr. 300) pr. strækning.

Rejser man på Business Class eller Economy Extra vil det stadig være muligt uden ekstra tillæg at medbringe to stykker bagage med en maksimalvægt på 32 kg. pr. stk.

De nye regler gælder for alle billetter udstedt efter den 1. april 2010.

Lufthansa indførte det særlige bagage-tillæg den 1. januar, og det var ventet, at SAS ville følge efter, da selskabet har code-share aftale med Lufthansa på atlant-trafikken.