SAS øger antallet af specialflyvninger mellem Japan og Norge

SAS flyver i denne sommer fire gange mellem Tokyo og Bergen, og i den kommende vinter fire gange mellem Tokyo og Evenes.

I marts måned havde lufthavnen i Tromsø besøg af en SAS Airbus A340, der ankom som en specialflyvning fra Japan med det formål at fremme turismen i Skandinavien.

Mellem 4. juli og 8. august får Bergen også besøg af den store Airbus A340 på i alt fire flyvninger fra Tokyo. Flyvningen gennemføres på 11 timer og 15 minutter direkte non-stop fra Tokyo-Narita, og der er tale om lørdagsafgangen SK984 til København, derpå disse dage er flyttet til Bergen.

I perioden januar til marts 2010 kommer SAS-flyet igen, men denne gang til Harstad/Narvik lufthavnen i Evenes i det nordlige Norge. I alt fire gange vil Airbus A340-flyet sætte landingshjulene på jorden i det vinterkolde område, hvor der er minustemperaturer døgnet rundt på dette tidspunkt af året.

SAS A340

Evenes får besøg af SAS Airbus A340

En ny bilateral luftfartsaftale blev indgået mellem de skandinaviske myndigheder og Japan i efteråret 2008.Herigennem blev det muligt for skandinaviske selskaber at operere op til 18 ugentlige flyvninger til Japan, dog begrænset til 10 flyvninger til Tokyo. Idag flyver SASsyv ugentlige afgange fra København til Tokyo-Narita.

Der har tidligere været ubekræftede rygter fremme om, at SAS i 2010 ønsker at åbne en rute mellem Stockholm og Tokyo-Narita med tre ugentligte afgange.