Midtjyderne får næste år mulighed for at flyve direkte fra Karup til Grækenland.

SAS og Apollo indgår rekordaftale

Det skandinaviske luftfartsselskab, SAS, har indgået sin hidtil største aftale med rejsevirksomheden Apollo. SAS skal foretage omkring 4.000 flyvninger i sommersæsonen for Apollo i en aftale til en værdi af mere end 750 millioner kroner.

Normalt bruger rejsearrangøren Apollo ikke mindst koncernens eget flyselskab, Novair, men nu har SAS og Apollo underskrevet en rekordstor aftale på 920 millioner svenske kroner.

Aftalen, der svarer til knap 769 millioner danske kroner, omfatter ca. 4.000 flyvninger i sommersæsonen 2012.

Den nye aftale omfatter afgange fra 16 forskellige lufthavne i Sverige, Norge og Danmark til mere end 20 destinationer i Europa og Nordafrika.

Ifølge Apollo har SAS’ prisbelønnede punktlighed og høje serviceniveau, været afgørende for den rekordstore aftale. SAS har i øjeblikket den højeste kundetilfredshed nogensinde.

Flyrejsen vigtig del af den samlede pakke

Flyflåden hos SAS det muligt for Apollo at tilbyde direkte fly til en række regionale lufthavne, og den høje kundetilfredshed hosSAS har været et vigtigt elementi forhandlingerne.

“For Apollo er flyrejsen naturligvis en meget vigtig del af det samlede tilbud til vores kunder. Vi har samarbejdet længe med SAS og den kombination af pris, kvalitet og tidstabeller, SAS kan levere, har også denne gang været afgørende for vores valg,“ siger COO Mats Dahlquist hosKuoni Nordic.

Også SAS udtrykker tilfredshed med den nye aftale.

“Vi er utrolig stolte af at have vundet denne rekordstore aftale og dermed kunne tilbyde Apollo nye muligheder, somdirekte ruter til nye skandinaviske destinationer. Desuden værdsætter vi, at vores prisbelønnede punktlighed har været en afgørende faktor for valget. Det betyder, at Apollo kan garantere gæsterne maksimal udnyttelse af tiden på en velfortjent ferie,“ siger Annelie Nässen, der er vice president for Leisure Sales i SAS.

Kuoni Scandinavia omfatter blandt andet rejsearrangørerne Apollo og Falk Lauritsen samt charterflyselskabet Novair. Selskabet indgår i den schweiziske rejsekoncern Kuoni, der er noteret på fondsbørsen i Zürich.

Ifølge selskabets egne tal havde Apollo og Falk Lauritsen fra Danmark 214.872 rejsende, hvilket svarer til 22 procent af de 978.878 danskere, der tog på charterferie sidste år.