SAS opgiver outsourcing af handling i hovedlufthavnene

SAS har besluttet at beholde ground-handling aktiviteterne i lufthavnene i København, Stockholm og Oslo, således at alene 1.550 ansatte i SGH i København ikke skal virksomhedsoverdrages til Aviator.

Man har et standpunkt, til man tager et nyt. Det gælder også hos SAS, der i slutningen af 2012 besluttede sig for at oursource SAS Ground Handling (SGH). I første omgang blev der indgået en intentionsaftale med Swissport, der nåede at købe sig ind i SGH, inden forhandlingerne strandede.

Sidenhen tog SAS hul på en ny runde og har løbende fået oursourcet de regionale stationer i Norge til Widerøe, mens det var meningen, at Aviator skulle overtage stationerne i de tre skandinaviske hovedstadslufthavne samt i Gøteborg og Malmø. Denne intentionsaftale blev indgået i september sidste år, men allerede i januar kom det frem, at SAS ikke ville af med landside-operationerne i København, Stockholm og Oslo.

Nu er det hele endt op i en aftale med Aviator om at overtage stationerne i Gøteborg og Malmø, mens SAS selv beholder air- og landsideoperationer i København, Stockholm og Oslo. Det betyder, at alene 1.550 ansatte i SGH i Københavns Lufthavn, kan fortsætte med SAS som arbejdsgiver.

Har strømlinet virksomheden
Det er tilsyneladende bedre økonomiske forhold i SGH i kombination med strategiske overvejelser, der har fået SAS til at beholde ground-handling aktiviteterne i de tre skandinaviske hovedlufthavne i koncernen.

“SAS har besluttet fortsat selv at drive handling i hovedlufthavnene. SAS har implementeret omfattende strømliningsprogrammer inden for SAS Ground Handling og har outsourcet en stor del af forretningen, hvilket har reduceret omkostningerne med omkring 300 mio. svenske kroner i løbet af de seneste to år,” hedder det i en pressemeddelelse fra SAS.

Det hedder sig endvidere, at “SAS og Aviator har konkluderet, at der ikke vil være et kommercielt grundlag for at overtage ground-handling i hovedlufthavnene”. SAS vil i stedet gennem en digitaliseringsstrategi øge effektiviteten og skabe produktforbedringer for kunderne.

Forhandlingen om overdragelse af SGH-aktiviteterne i Malmø og Gøteborg til Aviator forventes at være tilendebragt i løbet af sommeren.

Relaterede artikler:

SGH beholder 650 ansatte i København

SAS vil outsource handling til konkurrent

Swissport køber sig ind i SAS Ground Handling

Salg af SAS Ground Handling trækker ud

SAS: Ground handling først solgt i 2013