Ethiopian Airlines Boeing 787-8 Dreamliner.

SAS opsiger aftale med afrikansk Star Alliance-selskab

SAS har valgt at opsige codeshare-aftalen med Ethiopian Airlines fra Addis Ababa til seks destinationer i Afrika.

Det afrikanske flyselskab Ethiopian Airlines flyver i dag fra Stockholm til Addis Ababa, der er den etiopiske hovedstad. I sommerhalvåret flyves der dagligt med Boeing 787-8 Dreamliner via Wien, mens der i vinterhalvåret flyves fire gange ugentligt.

Ethiopian Airlines blev i slutningen af 2011 optaget som fuldgyldigt medlem af Star Alliance, og sidenhen har SAS haft et tæt samarbejde med det afrikanske flyselskab.

I dag eksisterer der således en codeshare-aftale med SAS og Ethiopian Airlines på ruten mellem Stockholm og Addis Ababa, og den vil også i fremtiden være der. Derimod har SAS netop valgt at opsige aftalen på de videre flyvninger fra Addis Ababa til Entebbe (Uganda), Harare (Zimbabwe), Johannesborg (Sydafrika), Lusaka (Zambia) samt Nairobi og Mombasa i Kenya.

“SAS har opsagt codeshare-aftalen på de afrikanske destinationer, da passagergrundlaget for at opretholde codeshare på disse ruter ikke var tilstede. Vi har dog stadig codeshare til Addis Ababa,” bekræfter pressechef Mariam Skovfoged fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Afsluttes i marts 2017
Aftalen vil blive afviklet i to tempi. SAS har lukket alle bookingklasser på flyvninger fra den 30. oktober, hvor der er en SK-markedsføringskode på. Dette for at undgå, at der bliver foretaget nye reservationer i vintertrafikprogrammet 2016/17. Alle eksisterende bookinger med SK-kode vil der dog ikke blive ændret på, men hvis passageren ønsker at ændre billetter, skal den ombookes til et ET-rutenummer, der angiver, at det er Ethiopian Airlines, der selv opererer og sælger flyvningen.

Når sommertrafikprogrammet træder i kraft i slutningen af marts måned næste år vil SAS-koden være forsvundet på samtlige Ethiopian-bookinger til de seks afrikanske destinationer.

Generelt er Star Alliance godt repræsenteret i Afrika gennem Ethiopian Airlines, South African Airways og Egyptair, mens SkyTeam-alliancen har Kenya Airways i rutenetværket. Oneworld må derimod nøjes med Comair, der er sydafrikansk franchiseoperatør for British Airways.

 

Relaterede artikler: