SAS opsiger codeshare-aftale med Thai

Som en konsekvens af det nye samarbejde med Singapore Airlines har SAS valgt at opsige codeshare-aftalen med Thai Airways på den internationale trafik fra Bangkok.

Sommerlukningen af SAS-ruten fra København til Bangkoksamt det nye joint-venture samarbejde mellem SAS og Singapore Airlines får nu konsekvenser for Thai Airways.

I en lang årrække har SAS haft en codehare-aftale med Thai Airways fra Bangkok til de mange internationale destinationer i Asien. Den aftale har SAS netop opsagt med virkning fra den 8. april, hvor selskabetmidlertidigt lukkerBangkok-ruten.

I stedet har SAS indgået en code-share aftale med Thai på lokaltrafikken mellem Skandinavien og Bangkok samt på indenrigsruter i Thailand.

“Vi kommer til at miste noget på ‘beyond Bangkok’ trafikken, men kan i stedet vinde noget på den rene Thailand-trafik,“ mener salgsdirektør Flemming Sonne fra Thai Airways.

Han glæder sig således over, at Thai Airways får codeshare med SAS fra Stockholm, Oslo og København og direkte til Bangkok.

Med flere afgange fra København og Oslo til Bangkok i løbet af sommermånederne ser Flemming Sonne frem til den nye dimension af samarbejdet.

Mere styrke i joint venture
SAS skal nu sammen medSingapore Airlines forsøge at flytte de passagerer, der tidligere rejste med SAS via Bangkok og videre ud i Asien, til fremover at rejse via Singapore.

Sammen har de to selskaber etableret et joint-venture på ruten mellem København og Singapore, hvorman principielt deler alle udgifter og indtægter i samarbejdet.

”Som udgangspunkt er der mere styrke i et joint venture, da det giver flere muligheder. Men det kræver også større engagement og commitment fra parterne,“ siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS.

I sidste uge fortalte SAS, at det udvidede samarbejde med Thai Airways fra København, Oslo og Stockholm var i tillæg til de regionale codeshare-destinationer i Thais regionale netværk i Asien, men altså ikke for sommersæsonen. SAS bekræfter, at når man i vinterhalvåret 2013/14 vender tilbage på ruten, vil man atter blive forbundet med Thais netværk og en ny codeshare-aftale.