SAS opsiger lokal code-share aftale med LOT

SAS har med virkning fra den 3. november opsagt code-share samarbejdet med LOT Polish Airlines i lokaltrafikken mellem København og Warszawa for alle rejser efter den 25. marts 2012. Anvendelsen af SAS-koden på fly opereret af LOT vil fremover kun være muligt, hvis der er andre SAS-strækninger i bookingen.

SAS flyver i dag i samarbejde med det polske Star Alliance-selskab LOT på ruten mellem København og Warszawa.

Hvert af de to selskaber har to daglige rotationer på ruten, således at der samlet udbydes fire daglige afgange i hver retning.

Hidtil har det været muligt i lokaltrafikken at booke flyvninger på et SAS-rutenummer, mens flyvningen har været opereret af LOT. Men dette ophører for alle rejser fra den 25. marts 2012 for bookinger foretaget efter den 3. november.

“Det giver ikke mange ekstra passagerer at have codeshare-aftalerpå lokale strækninger, hvor begge selskaber selv flyver. Derfor har vi valgt at ensrette strukturen og rydde op i lokale codeshare-aftaler,“ forklarer Per Møller Jensen, der er Vice President, Brand, Marketing & EuroBonus hos SAS.

Stadig codeshare på “beyond-destinations“

Han understreger dog, at der stadig vil være SAS-rutenummer på LOT-opererede ruter mellem Warszawa og København v.v., såfremt der skal flyves til eller fra København på en anden SAS-strækning.

Slutrunden om europamesterskaberne i fodbold fløjtes i gang i Warszawa den 8. juni 2012, hvorfor der forventes mange danske rejsende mellem den danske og polske hovedstad. Ophør af code-share samarbejdet giver såvel LOT som SAS en større fleksibilitet i den individuelle prissætning samt kampagner på ruten.

Ifølge SAS har dette dog ikke været inde i overvejelserne i forbindelse med ophør af code-share samarbejdet i lokaltrafikken.