SAS overvejer indenrigstrafik til CPH Terminal 3

SAS har planer om at styrke transferproduktet fra de jyske lufthavne via København. Derfor vil selskabet i løbet af de kommende måneder undersøge muligheden for at benytte Københavns Lufthavns Terminal 3 til de danske indenrigsruter.

Fra slutningen af 2010 vil de danske SAS-indenrigsfly fra Aalborg og Århus til København muligvis lande i Københavns Lufthavns Terminal 3. Det afslørede Peter Svendsen, Director ProdutionDevelopment hos SAS på et møde onsdag med den vestdanske rejseindkøberforening COTRA.

SAS tilbyder i dag one-stop forbindelser fra de danske provinslufthavne til 76 destinationer over hele verden. Men SAS ønsker at forstærke indsatsen i detjyske ved at tilbyde kortere transfertid i Københavns Lufthavn.

Resultaterne af et nyt samarbejde mellem SAS og Københavns Lufthavne (CPH) har været ganske overvældende, hvilket har fået SAS til at overveje det nye indenrigsprodukt.Transfertiden mellem indgående og afgående fly blev i begyndelsen af året reduceretfra 40 til 30 minutter for passagerer, der flyver via København til eller fra de største SAS-destinationer i Stockholm, Göteborg, Oslo, Bergen, Stavanger og Helsinki.

Det har bl.a. efterfølgende betydet, at SAS konsekvent fra 1. maj har reduceret transfertidentil 30 minutter for alle flyvninger til og fra de såkaldte Schengen-lande.

“Vi har årligt ca. 230.000 transferpassagerer på vore danske indenrigsruter, hvilket svarer til omkring en tredjedel af indenrigstrafikken,“ fortæller Peter Svendsen fra SAS.

SAS vil i løbet af de kommende måneder udsende et spørgeskema til EuroBonus-kunderne med henblik på at afdække, hvorvidt en flytning af indenrigsruterne til Terminal 3 vil kunne blive taget godt imod.