A340-300 (Foto: SAS)

SAS-passagerer overnatter i lufthavnsterminal i Novosibirsk

250 passagerer er strandet i Novosibirsk i op til 24 timer som følge af en sikkerhedslanding med et SAS-fly på vej fra Shanghai til København. SAS har også aflyst Tokyo-flyet torsdag aften.

Omkring 250 SAS-passagerer må tilbringe næsten 24 timer i lufthavnsterminalen i den russiske Novosibirsk International Airport. Det skyldes, at rutenummer SK998 fra Shanghai til København torsdag fik problemer over Rusland, da der pludseligt skete et trykfald i kabinen på A340-flyet (OY-KBA, red.), således at flyet blev nødt til at sikkerhedslande i Novosibirsk.

Kommunikationsdirektør Karin Nyman bekræfter hændelsen over for CHECK-IN.dk.

“Vi havde håbet at kunne få passagererne på hotel, men immigrationsmyndighederne afviste vores ønske, da passagererne ikke havde visum til Rusland. Det lykkedes os dog at få besætningen på hotel, mens passagererne blev nødt til at overnatte i lufthavnsterminalen,” fortæller Karin Nyman til CHECK-IN.dk.

Torsdag aften kl. 20.45 lettede et A340-fly (OY-KBM, red.) fra København med rutenummer SK9227. Destinationen var Novosibirsk, og formålet var at hente de strandede passagerer hjem, som forventes at ankomme til Danmark sent fredag aften.

“Vi forventer først at kunne lade flyet starte fra Novosibirsk i morgen (fredag, red.) mellem kl. 13.00 og 14.00 dansk tid, da det tog meget lang tid, inden besætningen ankom til hotellet,” bekræfter kommunikationsdirektøren.

Fløj tomt til Tokyo
Et uheld kommer dog sjældent alene, for da passagererne til rutenummer SK983 fra København til Tokyo torsdag kl. 15.45 skulle afsted mod den japanske hovedstad, blev afgangen pludselig aflyst på grund af “uplanlagt vedligeholdelse” – hvilket betyder en fejl på flyet, der krævede et hangarbesøg. Det var A340-flyet med registreringen OY-KBC, der ikke kunne gennemføre flyvningen.

SAS udsatte i første omgang afgangen til kl. 21.00 torsdag aften, men selvom flyet var meldt klart, måtte man i stedet aflyse afgangen, da personalet ellers ikke vil kunne overholde hviletidsbestemmelserne. I stedet måtte endnu 250 passagerer se sig om efter alternative transportmuligheder med hjælp fra SAS.

SAS valgte torsdag aften kl. 22.00 at sende flyet afsted til Tokyo uden passagerer, så man kunne undgå at forsinke de passagerer i Tokyo, der skal retur fredag.

“Vi ville ikke risikere yderligere forsinkelser, hvorfor vi valgte at sende flyet afsted til Tokyo, da det var blevet frigivet fra teknikerne. Vi forventer en forsinkelse på fem timer på SK984 fra Tokyo til København fredag.”

 

Relaterede artikler:

Problemfly skyld i nye SAS-aflysninger

A330-fly fra SAS strandede i Washington