Bestyrelsen i SAS Pilot Union er fra venstre Lars Bjørking, formand Christian Vinther Fyrst, Per Bentien og Kent Bendixen.

SAS-piloter stifter ny personaleforening

En gruppe SAS-piloter bryder med Dansk Pilot Forening og stifter ny personaleforening under Flyvebranchens Personale Union og LO.

Efter at have haft monopol på at organisere de danske piloter i SAS, så får Dansk Pilot Forening (DPF) nu konkurrence fra en ny forening kaldet SAS Pilot Union (SPU).

Foreningen blev stiftet tirsdag og er fra starten en del af Flyvebranchens Personale Union (FPU), der organiserer piloter og kabineansatte i en lang række andre danske luftfartsselskaber. FPU er en del af LO-familien, mens DPF ikke er en del af et hovedforbund. Og det betyder noget i dagens luftfartsbranche, mener folkene bag den nye forening.

”Vores dagligdag er præget af flere og flere krav og et stadig større konkurrencepres. For at kunne modsvare presset, må vi ansatte i branchen stille os sammen i et stærkt fællesskab. Vi har derfor stiftet en ny forening af SAS-piloter for SAS-piloter. Og vi har meldt os ind i FPU og LO, fordi det giver os den nødvendige tryghed og styrke i en stadig mere omskiftelig branche,” siger Christian Fyrst, der er formand for den nye forening.

I bestyrelsen sidder blandt andre den tidligere formand for Dansk Pilot Forening, Lars Bjørking, der blev væltet som formand for knap to år siden.

Tilgang af SAS-ansatte
Christian Fyrst byder samtlige SAS-piloter velkommen i den nye forening.

“FPU er den største faglige organisation for piloter i Danmark, og derfor ved vi, at FPU er klar til at varetage vores interesser som SAS-piloter. De er klar både på den danske, skandinaviske og internationale arena i forhold til at kæmpe for vores vilkår og for vores job. Og jo flere piloter vi er samlet – des stærkere er vi,” fastslår Christian Fyrst.

Stiftelsen af den nye forening for SAS-piloter kommer kun knap tre måneder efter at en gruppe af SAS’ danske kabineansatte brød med personaleforeningen Cabin Attendants Union (CAU) og stiftede Skandinavisk Kabineforening. I den forening er det målet at blive medlem af Flyvebranchens Personale Union.

Ved siden af tilgangen af SAS-ansatte er FPU ved at stifte et nyt transportforbund sammen med Dansk Jernbaneforbund under LO.

 

Relaterede artikler:

FPU-medlemmer siger ja til exit

SAS-udbrydere vil med i LO

SAS-stewardesser bryder ud af personaleforening

Derfor blev pilot-formand væltet

Pilotformand vraget af medlemmerne