Airbus A321-200 fra SAS.

SAS reducerer til Barcelona og Madrid

Hullerne efter Spanair-konkursen er blevet lukket godt og grundigt af lavprisflyselskaberne. Nu tager SAS konsekvensen og reducerer i sommertrafikprogrammet selskabets flyvninger fra København til Barcelona og Madrid.

Konkursen i det spanske luftfartsselskab Spanair ser ud til at ramme SAS med dobbelt effekt. Ikke alene måtte det skandinaviske flyselskab indkassere et tab på omkring 1,5 milliarder kroner på konkursen, men samtidig er der åbnet op for, at lavprisflyselskaberne kan tage yderligere et bid af markedet.

Således har Vueling og Norwegian tilsammen annonceret 22 ugentlige afgange fra København til Barcelona i løbet af sommertrafikprogrammet.

Herudover vil det britiske lavprisflyselskab easyJet i maj måned åbne en rute fra København til Madrid med 5 ugentlige afgange.

SAS løber baglæns

Lavprisflyselskabernes aggressive fremfærd får endnu engang SAS til at trække sig på selskabets hjemmebane i Københavns Lufthavn.

Det skandinaviske flyselskab havde efter Spanair-konkursenellers umiddelbartøget frekvenserne på Barcelona og Madrid i sommertrafikprogrammet. Men det varede kun i ca. 14 dage, hvorefter SAS i denne uge har besluttet at reducere antallet af afgange på ruterne til Barcelona og Madrid.

Fra København til Madrid halveres antallet affrekvenser fra i alt 4 tilbage til2 ugentlige afgange. SAS vil således fra 1. april som oprindeligt planlagtkun flyve på mandage og fredage til den spanske hovedstad, mens afgangene på torsdage og søndage annulleres.

På ruten fra København til Barcelona skæres der ned fra 3 ugentlige afgange tiloprindeligt 2i sommertrafikprogrammet. Det sker allerede fra den 25. marts, når SAS fjerner onsdags-afgangen, således at det kun er muligt at flyve fra København til Barcelona på tirsdage og søndage.

Justeringerne i sommertrafikprogrammet udstiller med al tydelighed i hvor høj en grad, at SAS er presset af lavprisflyselskaberne.Udsigten til øget konkurrence med easyJet, Norwegian og Vueling har fået SAS til at trække følehornene til sig igen.