SAS Airbus A321-200 med plads til 198 passagerer.

SAS sænker prisen på Dublin-rute

Frem til den 13. april vil SAS sælge enkeltbilletter på udvalgte afgange fra København til Dublin for blot 114 kroner eksklusive skatter og afgifter. Det sker blot 10 dage efter, at Ryanair etablerede sig på ruten.

SAS har tradition for at sælge overskydende kapacitet gennem regelmæssige lavpriskampagner. Men sjældent har SAS foræret flybilletter væk, som det er tilfældet med den nye kampagne på ruten fra København til Dublin.

Ruten har hidtil været betjent af SAS, Norwegian og Aer Lingus i forening, men den 18. marts har Ryanair gjort sin entré på ruten med én daglig returflyvning, hvorfor priserne er kommet under pres.

Fra den 28. marts og frem til den 13. april vil SAS sælge enkeltbilletter på ruten fra 114 kroner eksklusive skatter og afgifter. Når disse ligges oveni vil billetprisen være på blot 399 kroner. Tilbuddet gælder på udvalgte afgange på tirsdage, lørdage og søndage i sommertrafikprogrammet indtil slutningen af oktober måned.

Dermed får SAS mulighed for at matche billetpriserne fra Ryanair på Dublin-ruten, der er den eneste, hvor de to flyselskaber er i direkte konkurrence.

SAS billigere end Ryanair
Hos Ryanair sælger man en enkeltbillet fra København til Dublin for 219 kroner eksklusive tillæg for betaling med kreditkort samt eventuelt bagage. Et stykke bagage koster 205 kroner, mens der betaltes 2 procent i kreditkortafgift. Dermed bliver den billigste billetpris på 432,50 med det irske lavprisflyselskab.

Dermed vil SAS være konkurrencedygtig, da billetprisen på 399 kroner er inklusive et stykke bagage på 23 kg., ligesom SAS heller ikke tager ekstra betaling for brug af kreditkort. Hos SAS får man yderligere 500 bonuspoint i EuroBonus-programmet, når man rejser til Dublin – uanset billettens pris.

Det er ikke alene Dublin, der er blevet sat på tilbud hos SAS. Frem til den 13. april er det også muligt at købe flybilletter til stærkt reducerede priser på ruterne fra København til Montpellier, Palma de Mallorca, Pisa, Rom og Venedig.