Bombardier CRJ900 opereret på vegne af SAS.

SAS skruer ned for Polen-rute

Fra midten af oktober reducerer SAS antallet af flyvninger mellem København og Poznan. I stedet øges flyvningerne til Palanga i det vestlige Litauen.

SAS har endnu engang valgt at justere på selskabets tidtabel på flyvningerne til Polen. I øjeblikket har SAS sommerlukket ruten fra København til Wroclaw, og fra den 12. oktober skrues der ned for antallet af afgange til Poznan.

Rutenummer SK1753/1754 ophører i tidtabellen fra den 12. oktober, således at der fremover kun vil være to daglige afgange til Polens femtestørste by. Der er aftenafgangen kl. 19.20 fra København med returflyvning kl. 20.55 fra Poznan, der lukker.

Reduktion af denne afgang sker faktisk tidligere end 12. oktober, idet Poznan Lufthavn er lukket fra 21. september til den 11.oktober på grund af banearbejde. I løbet af denne periode vil der ikke være SAS-flyvninger til Poznan.

Øger til Palanga
Når SAS vælger at skrue ned for Poznan, bliver der samtidig skruet op for flyvninger til Palanga i Litauen. Fra den 12. oktober indsættes en tredje daglig frekvens mellem København og Palanga.

Den ekstra afgang på Palanga-ruten er i tidtabellen planlagt som rutenummer SK2748/2745 med afgang fra København kl. 19.20 og returflyvning fra Palanga kl. 21.55. Dermed kommer antallet af hverdagsflyvninger fra København til Palanga op på tre.

For ikke mange år siden erklærede SAS, at Polen var en vigtig del af hjemmemarkedet for SAS. MenSAS har haft svært ved gennem de senere år at skabe tilstrækkelig rentabilitet i selskabets ruter til Polen. Siden 2012 er der lukket ruter fra Stockholm til Gdansk samt fra København til henholdsvis Katowice og Lodz.

I dag flyver SAS fra København til Warszawa, Gdansk, Poznan og Wroclaw samt fra Oslo til Gdansk.