SAS sommerlukker Balkan-rute

SAS sommerlukker en rute til en lille Balkan-republiks eneste lufthavn, da kapaciteten skal bruges et andet sted i netværket.

Mange danskere, der stammer fra Kosovo eller har familie i Kosovo, havde formentlig regnet med, at de næste sommer kunne flyve med SAS direkte fra Københavns Lufthavn til den lille republiks hovedstad Pristina for at besøge deres hjemland og slægtninge.

Det kan de stadig. Bare ikke i højsæsonen, hvor de danske skoleelever har sommerferie. SAS har nemlig valgt at sommerlukke ruten SK1775/1776 fra den 26. juni til 5. august, der normalt flyves hver lørdag.

Sommerlukningen hænger formentlig sammen med, at SAS i stedet skal bruge kapaciteten til at flyve charter. Det er nemlig netop lørdag, hvor antallet af charterflyvninger traditionelt er størst.

Anerkendt af Danmark
SAS flyver i sommersæsonen mellem Gøteborg og Pristina, ligesom Norwegian flyver fra Oslo Gardermoen. Hvis man ikke ønsker at rejse nordpå inden rejsen kan gå sydpå, så er det selskaber som Adria Airways, airberlin, Austrian, Swiss, Croatia Airlines, easyJet og Germanwings man må ty til med flyskifte undervejs.

Pristina International Airport er Kosovos eneste lufthavn. Den lille republik erklærede sig selvstændig fra Serbien i 2008 og er anerkendt af 22 EU-lande inklusiv Danmark. Kosovo er dog ikke anerkendt som et land af FN.