SAS: Swissport er det optimale valg

I SAS-ledelsen er der stor tilfredshed med, at det blev verdens største handlingselskab, Swissport, der bed til bolle og indgik en aftale om en potentiel overtagelse af SAS Ground Handling.

Da SAS-ledelsen i november sidste år officielt satte SAS Ground Handling til salg, lagde man ikke skjul på, at målet var et fuldbyrdet 100 procents frasalg. Der ender det nok en dag, men indtil videre må SAS tage til takke med en hensigtserklæring mellem SAS og handling-giganten Swissport om, at ground handling-aktiviteterne flyttes over i et joint-venture.

Planen er, at Swissport skal eje 51 procent og SAS 49 procent af joint-venturet, som gerne skulle være på plads inden udgangen af året. Først hvis det bliver en succes, vil SAS langsomt trække sig ud, så Swissport ender med at sidde tilbage med det fulde ejerskab.

Koncerndriftsdirektør Flemming Jensen fra SAS lægger ikke skjul på, at Swissport er den samarbejdspartner, som SAS helt fra starten helst ville samarbejde med.

”Det er den optimale spiller vi har fået en aftale med. De er en stor, kendt og dygtig leverandør af handling-ydelser,” fastslår Flemming Jensen.

Bevarer kontrol
SAS kunne ikke få Swissport til at gå ”all in” i første hug. Og det kan faktisk vise sig at være en fordel, mener Flemming Jensen.

”Med et joint-venture bevarer vi en stor grad af kontrol med kvaliteten og de effektiviseringer, som er sat i gang i SAS Ground Handling,” understreger koncerndriftsdirektør i SAS, Flemming Jensen, over for CHECK-IN.dk.

SAS Ground Handling beskæftiger mere end 5.000 medarbejdere, som på sigt formentlig får omkring 40.000 Swissport-ansatte som kolleger. Swissport er verdens største handlingselskab med aktiviteter i knap 200 lufthavne i 38 lande verden over, men kun med meget få aktiviteter i skandinaviske lufthavne. I Københavns Lufthavn beskæftiger selskabet omkring 30 medarbejdere med håndtering af cargo.