Ethiopian Airlines Boeing 787-8 Dreamliner.

SAS i tættere samarbejde med afrikansk kollega

SAS og Ethiopian Airlines har knyttet tættere bånd i Skandinavien samtidig med at de har løsnet båndene i Afrika.

Samtidig med at SAS og den afrikanske Star Alliance-kollega Ethiopian Airlines slækker på samarbejdet i Afrika, så øger man samarbejdet i Skandinavien.

De to selskaber har nemlig fra 30. oktober etableret et codeshare samarbejde på SAS’ tre svenske indenrigsruter fra Gøteborg, Luleå og Umeå til Stockholm Arlanda-lufthavnen. Herfra flyver Ethiopian Airlines i sommerhalvåret dagligt med Boeing 787-8 Dreamliner til Etiopiens hovedstad Addis Ababa via Wien, mens der i vinterhalvåret flyves fire gange ugentligt.

Med aftalen får Ethiopian Airlines sit ET-rutenummer på de tre svenske indenrigsflyvninger. Dermed bliver det muligt at købe en billet med Ethiopian Airlines eller SAS hele vejen fra Addis Ababa til de tre svenske provinsbyer. Der eksisterer nemlig allerede en codeshare-aftale mellem SAS og Ethiopian Airlines på ruten mellem Stockholm og Addis Ababa,

Stoppet samarbejde
Paradoksalt nok, så har SAS og Ethiopian Airlines netop også fra 30. oktober stoppet et codeshare-samarbejde i den anden ende. Der er således ikke længere SK-rutenumre på Ethiopians flyvninger fra Addis Ababa til Entebbe (Uganda), Harare (Zimbabwe), Johannesborg (Sydafrika), Lusaka (Zambia) samt Nairobi og Mombasa i Kenya.

“SAS har opsagt codeshare-aftalen på de afrikanske destinationer, da passagergrundlaget for at opretholde codeshare på disse ruter ikke var tilstede. Vi har dog stadig codeshare til Addis Ababa,” bekræftede pressechef Mariam Skovfoged fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk i september.

Samtidig med codeshare-aftalen med SAS har Ethiopian Airlines indgået aftaler med amerikanske United Airlines om codeshare på ruterne fra United’s trafikkundepunkt Washington Dulles til Charlotte og Pittsburgh samt en aftale med koreanske Asiana Airlines om codeshare på ruter fra Seoul Incheon til Busan og Sapporo.

 

 

 

Relaterede artikler:

SAS opsiger aftale med afrikansk Star Alliance-selskab

Nedrustning på skandinavisk Afrika-rute

Afrikanere: Vi kommer til Oslo i 2017