SAS tilpasser tidtabel på Houston-rute

I ferie- og helligdagsperioderne er der ikke nok efterspørgsel på olieruten mellem Stavanger og Houston. Derfor har SAS valgt at fjerne 74 afgange på ruten.

Da SAS den 20. august sidste år indviede den særlige olierute mellem Stavanger og Houston blev det annonceret som en helårsrute.

Men i modsætning til de øvrige nordamerikanske ruter hos SAS, der har særlig høj belægning i ferie- og helligdagsperioder, ser det anderledes ud med Houston-ruten. Denne rute er udelukkende baseret på forretningsrejsende, hvorfor det har været nødvendigt for SAS at tilpasse tidtabellen herefter.

Første ændring sker i påsken, hvor SAS allerede havde passagerer booket ind. Men som følge af, at ruten ikke flyves fra den 28. marts til den 5. april, er passagererne blevet ombooket til andre SAS-ruter mellem Skandinavien og USA og derfra videre med samarbejdspartneren United.

Ruten er også blevet tilpasset andre perioder, hvor efterspørgslen er lavere. Fra den 29. juli til den 11. august bliver ruten også sat på pause, hvilket også er tilfældet omkring Thanksgiving, hvor der ikke flyves fra 25. til 28. november. Endelig flyves der heller ikke i perioden fra den 19. december 2015 til 2. januar 2016.

Påvirket af aktiviteter i olieindustrien
Samlet er der tale om 74 afgange, der er fjernet fra tidtabellen, hvilket dog ikke er usædvanligt for en forretningsrute af denne type.

“Jeg vil gerne understrege, at dette er helt normalt. Samtidig har vi planlagt den tungeste tekniske vedligeholdelse på flyet i de længste perioder,“ forklarer Knut Morten Johansen, der er informationschef hos SAS i Norge, til CHECK-IN.dk.

SAS var i efteråret meget tilfredse med opstarten på ruten fra Stavanger, der primært har ansatte i den norske- og internationale olieindustri som kundeunderlag. Tidligere var udmeldingen fra SAS, at ruten ville være lønsom fra begyndelsen af 2015.

Det ønsker SAS dog ikke at bekræfte i dag.

“Ruten er til en vis grad påvirket af ændringerne i den olierelaterede aktivitet. Der er stadig høj aktivitet, og vi fortsætter ruten som planlagt,“ understreger informationschefen.

Billetter til halv pris
SAS har for 10 dage siden igangsat en kampagne, der skal sætte skub i salget på ruten. Frem til den 31. august er det muligt at købe en returbillet med 52 procent rabat, hvis man bestiller og betaler billetten senest 14 dage før afrejse og opholder sig på destinationen natten mellem lørdag og søndag. Rabatten gælder kun på rejser fra Stavanger på onsdage, torsdage og lørdage samt retur på mandage, onsdage og lørdage.

Denne særlige Business Saver-billet koster 19.999 norske kroner på returbasis. Ønsker man i stedet en fuld fleksibel SAS Business-billet skal der betales 41.959 norske kroner.

SAS flyver alle ugens dage med undtagelse af tirsdag fra Stavanger til Houston. Der benyttes et indlejet Boeing 737-700 fly fra schweiziske PrivatAir. flyet er indrettet med plads til 44 passagerer i en ren BusinessClass-udgave.