(Foto: SAS)

SAS to gange dagligt til New York på hverdage

I sommeren 2013 fløj SAS til New York 11 gange om ugen. Det øges i den kommende sommer til 12.

Danskerne og skandinavernes appetit på New York er så stor, at luftfartsselskaberne stadig finder det interessant at sætte yderligere kapacitet ind på ruter fra København til New York. Således udvider SAS sin sommerbetjening af ruten fra København til New Yorks Newark-lufthavn fra 11 til 12 ugentlige afgange.

Sidste sommers fire aftenflyvninger bliver til fem, som vil blive fløjet fra 31. marts frem til 7. november. Der bliver tale om afgang fra København kl. 18.35 på hverdage som supplement til den almindelige middagsafgang alle ugens syv dage. Flyet lander kl. 21.05 lokalt tid i New Yorks Newark Lufthavn og returnerer kl. 23.30 med ankomst i København kl. 13.10 næste dag.

Aftenflyet bliver en Airbus A340, mens middagsafgangen skal betjenes af Airbus A330-fly.

Den bebudede sommeroprustning kommer til at komme kun få måneder efter at Norwegian er begyndt at flyve fra København til New Yorks John F. Kennedy lufthavn.

Desuden har Delta Air Lines gennem flere år fast fløjet mellem København og JFK-lufthavnen i omkring tre måneder i sommerhøjsæsonen.

Alvorlig forsinket
Efter adskillige år med kun én daglig afgang til New York, vendte SAS’ aftenflyver tilbage i foråret sidste år med fire ugentlige rotationer. Det var sommerlukningen af SAS-ruten til Bangkok, som gjorde det muligt for selskabet at åbne sin nye rute til San Francisco og indsætte de tre aftenafgange på New York-ruten.

Det er blandt andet ankomsten af et Airbus A340-300 reservefly til langdistanceflåden, som gør SAS i stand til at udvide med endnu flere frekvenser på New York. Flyet skulle have været leveret til SAS i juni sidste år. Men en strid mellem flyets ejer, Airbus, og tidligere bruger, LAN Chile, betød, at leveringen af flyet blev alvorlig forsinket. SAS forventer at modtage flyet i løbet af februar og sætte det i drift til marts.