SAS Airbus A340-300.

SAS tvunget til at stoppe salg til Hong Kong

SAS har med øjeblikkelig virkning stoppet salget af billetter til den nye langdistancerute til Hong Kong. Flyselskabet har ikke alle tilladelser på plads.

Mange rejsende er blevet overraskede, da det siden onsdag ikke har været muligt at booke billetter til den nye SAS-rute til Hong Kong. Ruten er planlagt til start den 10. september med fem ugentlige afgange fra Stockholm-Arlanda.

Salget blev åbnet ved midnatstid den 29. januar, men efter blot en uge har SAS været tvunget til at lukke for salget, da ikke alle tilladelser er på plads. Det har man i dag meddelt til rejsebureauer og egne salgskontorer. Flyvningerne er også fjernet fra reservationssystemerne.

“Der er tale om, at vi er løbet ind i en forsinkelse i forhold til en formel godkendelse, som principielt skal være på plads, inden man begynder at sælge. Det betyder, at vi lige skal vente en lille stund med at markedsføre. Vi forventer at kunne genoptage kampagnen inden for to uger,“ siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Det har ikke været muligt at få oplyst fra SAS, hvilke godkendelser der er tale om.

Vender tilbage efter 17 år
Det er i år 17 år siden, at SAS senest fløj til Hong Kong. Det var i perioden fra 1992 til 1998, hvor ruten udgik fra København.

SAS har officielt tilkendegivet, at der i de kommende år vil blive åbnet flere nye langdistanceruter fra enten Stockholm eller Oslo, idet man har konstateret, at der også er et marked ud af de to øvrige skandinaviske storlufthavne.

Den seneste langdistancerute fra SAS blev åbnet den 20. august. Denne rute udgik fra Stavanger med Houston i Texas som destination. Ruten er tilpasset olieindustriens medarbejdere og flyves med et specialindrettet Boeing 737-700 fly med plads til 44 passagerer.

Den 8. april 2013 åbnede SAS en rute fra København til San Francisco, og det var den første store interkontinentale nyhed i flere år. Til gengæld har SAS måttet lukke ruter fra København til Bangkok og Seattle samt fra Stockholm til Bangkok og Beijing.