SAS vender tilbage til Bornholm

SAS flyver passagerer gratis til demokratifestivalen Folkemødet på Bornholm, hvis bare de vil følges med politikere og flyve lidt længere tid end normalt.

Efter næsten 34 års fravær vender SAS tilbage til ruten mellem Københavns Lufthavn og Bornholms Lufthavn. Der bliver dog kun tale om en engangsforteelse i forbindelse med Folkemødet på Bornholm fra den 16. til den 19. juni.

Fredag den 17. juni klokken 9.00 vil SK7031 således sætte kursen fra CPH mod Bornholm. Og klokken 22.20 samme dag går turen tilbage igen.

Flyvningen er en særlig Folkemøde-event, hvor SAS inviterer 130 passagerer til at komme gratis til folkemøde og retur. Med på turen vil også være en række politikere, som passagererne så kan få en diskussion med undervejs.

”For SAS er det her en sjov måde at deltage i den politiske dialog med både folket og politikerne. I helt bogstaveligste forstand er vi med til at bringe folket og politikerne sammen. Vi har selvfølgelig også noget på hjerte. Vi ønsker at fortælle, at vi er en vigtig dansk virksomhed med skandinaviske værdier, der investerer i Danmark og hver eneste dag bringer os alle sammen tættere på hinanden og videre ud i verden,” siger Lars Sandahl Sørensen, koncerndriftsdirektør i SAS.

Turen bliver lidt længere
Interesserede danskere byder på en fribillet til SAS’ folkemøde-fly via selskabets Facebook-side eller på scandinaviantraveler.com/dk/folkefly. Det kræver blot at man kommer med en begrundelse for hvorfor man skal have plads på flyet. SAS udlover 10 pladser om dagen over de næste to uger. Hver dag er pladserne målrettet en bestemt målgruppe. Da kampagnen blev søsat tirsdag, var det kun 20-30 årige mænd med en akademisk uddannelse, der kunne komme i betragtning.

De rejsende med folkemøde-flyet skal dog indstille sig på, at turen bliver lidt længere, end hvis de fløj med Danish Air Transports normale rutefly mellem København og Bornholm. For mens de normalt klarer turen på 30-35 minutter, så har SAS afsat 50 minutter til udturen og 40 minutter til hjemturen. Men så er der også længere tid til debat. På udturen bruges den ekstra tid på at tage en runde over solskinsøen. Desuden er turen gratis. Priserne på flybilletter til DAT’s afgange i folkemøde-dagene ligger på 1.100 kroner og opefter per vej.

SAS fløj fra København til Rønne Lufthavn – som den hed dengang – frem til 1982, hvor det nu hedengangne Maersk Air overtog betjeningen.

 

 

Relaterede artikler:

Luftfartsbranchen indtager Folkemødet

DAT skruer billetpriser til Folkemøde i vejret

75 år med lufthavn på klippeøen

Luftfartens lobbyister til folkemøde

DAT tilbyder særfly til politikere