London Stansted Airport (Foto: STN)

SAS vil åbne ny rute til London-Stansted

SAS etablerer ny vinterrute fra Luleå i det nordlige Sverige til London Stansted. Sidste år vendte SAS tilbage til London-lufthavnen med rute fra København.

SAS vendte for et år siden tilbage til London-Stansted med en ny rute fra København, og i slutningen af 2020 får det skandinaviske selskab endnu en rute til lufthavnen nord for London.

SAS har besluttet at etablere en ny, direkte vinterrute mellem Luleå i det nordlige Sverige og London-Stansted. Ruten får premiere 18. december, og der flyves to gange om ugen – fredage og mandage – frem til 15. marts 2021.

”At SAS vælger at tilføje en linje fra Luleå lufthavn til London, er virkelig en fjer i hatten, ikke kun for vores lufthavn, men også for regionen som en attraktiv destination,” siger Ann-Christin Viklund, lufthavnschef i Luleå Lufthavn.

Afgørende for turisterhvervet
Arbejdet på at få en direkte flyrute mellem Luleå og London har haft høj prioritet i Luleå Lufthavn og Laplands turistmyndigheder gennem flere år.

”Forbedret tilgængelighed er en afgørende faktor for, at turisterhvervet i vores region fortsætter med at udvikle sig, og nu bliver det endnu lettere at tage skridtet til at booke en rejse hertil. Vi bliver en mere attraktiv destination,” siger Camilla Bondareva, kommunikationschef i Luleå Business Region.

Turisterhvervet i det svenske Lapland har i samarbejde med rejsearrangørerne skabt nye pakkeoplevelser, som er knyttet til den nye flyrute til London Stansted, og Lapland er klar til at tage imod en øget strøm af besøgende næste vintersæson, hedder det i en pressemeddelelse fra Luleå Lufthavn.

Hundeslæder og nordlys
Luleå er en gateway til Lapland, som byder på en række oplevelser og aktiviteter i vinterhalvåret – lige fra hundeslæde- og snescooterkørsel til udforskning af samernes særlige livsstil. Lapland er også i stigende grad en populær destination for at opleve nordlys.

Hotelmulighederne i området inkluderer det nyåbnede Arctic Bath-hotel med flydende hotelhytter på Lule-floden og Treehotel at Harads med værelser højt oppe i træerne.

Luleå er Sveriges femte største lufthavn og havde sidste år 1,16 millioner passagerer – en nedgang på tre procent i forhold til året før. Lufthavnen har 14 internationale ruter og seks indenrigsruter.

 

Relaterede artikler:

SAS vender tilbage til London-lavprislufthavn

SAS-leverandør skal betjene statslig rute i Nordsverige

677 charterfly på vej til julemandens land