Airbus A321-200 fra SAS.

SAS vil atter flyve til Budapest og Prag

Fra sommertrafikprogrammet 2013 vender SAS tilbage med ruter fra København til Budapest og Prag.

SAS fortsætter ruteoffensiven i 2013 efter i år at have åbnet rekordmange nye ruter. I alt36 nyeruter er det blevet til i 2012, hvoraf 10 er fra Københavns Lufthavn.

I disse dage er SAS i færd med at lægge en sidste hånd på sommertrafikprogrammet, der træder i kraft søndag den 31. marts 2013. Indtil videre er det sivet ud, at Budapest og Prag bliver nye destinationer fra Københavns Lufthavn

SAS har tidligere fløjet til de to populære europæiske storbyer. I efteråret 2006 lukkede SAS ruten fra København til Budapest, mensruten fra København til Prag måtte lade livet i efteråret 2008.

I mellemtiden har ungarske Malév og siden Norwegian betjent ruten mellem København og Budapest, og siden februar måned, hvor Malév gik konkurs, har der kun været Norwegian på ruten.

Mellem København og Prag har CSA Czech Airlines, Norwegian og Cimber Sterling fløjet danskere mellem København og den tjekkiske hovedstad. Efter Cimber Sterlings konkurs i begyndelsen af maj måned har Norwegian og det tjekkiske selskab været alene på ruten.

Seks gange om ugen
SAS forventes at flyve seks gange om ugen mellem København og Budapest, hvilket er ligeså mange gange som Norwegian. Fra København til Prag er der også planlagt seks ugentlige frekvenser. Her skal SAS konkurrere med tre daglige afgange fra CSA Czech Airlines samt en daglig afgang fra Norwegian.

Der foreligger endnu ikke informationer om fartplan samt hvilken flytype, som SAS vil benytte sig af. Et godt bud kunne være Airbus A320-flyene som SAS fra årsskiftetfår leverettil basen i Københavns Lufthavn.