SAS vil masseansætte piloter

Rekruttering af 200 nye piloter og omskoling af 400 piloter skal sikre SAS mod pilotmangel magen til den, der førte til, at datterselskabet Cimber måtte masseaflyse flyvninger.

Er man arbejdsløs pilot med trafikflyvercertifikat eller dansk pilot med hjemve hos et udenlandsk flyselskab på en base langt væk hjemmefra, så kan det være en god ide at slå et slag forbi SAS’ hjemmeside i disse dage og nærlæse siden med ledige jobs hos det skandinaviske flyselskab.

Det er nemlig planen inden for kort tid at ansætte over 200 piloter til blandt andet at flyve CRJ-900 fly hos datterselskabet Cimber A/S med Københavns Lufthavn som base. Det giver mulighed for at omskole nuværende CRJ-900 piloter til større Airbus- og Boeing-fly i selve SAS samt omskole piloter fra de flytyper til de helt store Airbus A330/A340 langdistancefly, som SAS netop nu er ved at modtage fire nye eksemplarer af.

I alt skal 400 piloter omskoles som led i denne rokade, hvor piloterne efter anciennitet rykkes opad i systemet.

Opad i systemet
Med masseansættelserne og omskolingerne håber selskabet fremover at undgå den uheldige situation, som opstod for halvanden uge siden, da man på grund af mangel på piloter i Cimber A/S var nødt til at hyre eksterne selskaber ind med fly og aflyse 34 flyvninger, som Cimber A/S skulle have fløjet med CRJ-900 fly.

Problemet opstod, da der var behov for at sende piloter fra Cimber A/S ”opad” i systemet til at bemande SAS’ egne Airbus- og Boeing-fly for at kunne producere det nødvendige antal flyvninger i SAS’ vintertrafikprogram.

Man står stærkest som ansøger til de ledige pilotstillinger i Cimber A/S, hvis man allerede har den såkaldte ”typerating” til CRJ-900 fly, men det er ikke et krav.