SAS vil outsource handling til konkurrent

SAS har intentioner om at outsource SAS Ground Handling til konkurrenten Aviator samt til det tidligere datterselskab Widerøe. I alt 4.400 medarbejdere er omfattet.

SAS gør nu et nyt forsøg på at skille sig af med sine handlingaktiviteter. Således har SAS og handlingselskabet Aviator underskrevet en hensigtserklæring om, at Aviator overtager SAS Ground Handling’s (SGH) aktiviteter i Københavns Lufthavn, Oslo Gardermoen, Stockholm Arlanda, Malmø og Gøteborg. Det fremgår af det kvartalsregnskab, som SAS offentliggjorde tirsdag morgen.

Samtidig skriver SAS, at selskabet har underskrevet en tilsvarende hensigtserklæring med norske Widerøe om outsourcing af SGH’s aktiviteter i alle norske provinslufthavne til Widerøe.

I alt vil outsourcingerne berøre de tilbageværende i alt 4.400 medarbejdere i SGH.

Dermed forsøger SAS at gentage den manøvre, som gik i vasken tidligere i år. Gennem flere år havde SAS nemlig forhandlet med den store handlingkoncern Swissport om en aftale, hvor Swissport gradvist skulle overtage SGH, for så til sidst at sidde på hele selskabet. Efter flere års forhandlinger måtte parterne imidlertid opgive at nå til enighed.

Til hensigt at overtage
Aviator er SGH’s nærmeste konkurrent i blandt andet Københavns Lufthavn, ligesom det svenske handlingselskab er repræsenteret i mange andre skandinaviske lufthavne.

Widerøe er et regionalt flyselskab i Norge, som tidligere var ejet af SAS.

SAS’ fly handles i alle lufthavne uden for Skandinavien af fremmede handlingselskaber, ligesom man i de danske provinslufthavne har lufthavnenes personale til at håndtere SAS-flyene. Det gælder blandt andet for Aalborg, Aarhus og Billund. Tilbage er aktiviteter i CPH, Oslo og Stockholm Arlanda samt i en række andre store skandinaviske lufthavne. Det er de aktiviteter, som SAS har til hensigt at lade Aviator og Widerøe overtage.