SAS-fly i Vágar Lufthavn. (Foto: Thomas Vikre)

SAS vinterlukker rute til Færøerne

SAS flyver foreløbigt sidste gang mellem København og Færøerne den 29. september, og herefter er det planen, at ruten først skal genoptages næste forår.

Coronakrisen og den svigtende efterspørgsel får nu SAS til at tage sig en pause med flyvningerne til Færøerne. Selskabet har besluttet at vinterlukke ruten mellem København og Vágar, der i øjeblikket betjenes med fem ugentlige afgange.

Den 29. september flyver SAS for foreløbigt sidste gang på rutenummer SK1777 til Vágar Lufthavn, og det er planen, at ruten atter vil blive genoptaget den 28. marts 2021, når sommertrafikprogrammet træder i kraft.

SAS har fløjet til Færøerne siden foråret 2017 med daglige afgange, mens der i vinterhalvåret har været skåret ned på frekvenserne. Herudover har ruten ligget stille fra den 17. marts og frem til den 16. juni som følge af corona-nedlukningen.

Gudrid Højgaard, der er direktør for Færøernes Turistråd siger til guidetofaroeislands.fo, at det er et stort tilbageslag for Færøerne, og administrerende direktør Regin I. Jacobsen i Vágar Lufthavn varsler også, at den foreløbige SAS-exit vil medføre et betydeligt tab for lufthavnen.

Bliver alene på ruten
Når SAS trækker sig fra ruten til Færøerne, vil der blive mere albuerum til færøske Atlantic Airways, der i løbet af de seneste tre år har mærket den hårde konkurrence.

“Der har været hård konkurrence, og priserne er blevet meget lave,” sagde administrerende direktør Jóhanna á Bergi fra Atlantic Airways i foråret 2018 til CHECK-IN.DK efter den første sommer med konkurrence fra SAS.

Siden den 15. juni i år har Atlantic Airways tilbudt daglige flyvninger mellem København og Færøerne, og fra begyndelsen af oktober flyves der 14 gange om ugen. På alle  hverdage tilbyder det færøske flyselskab to daglige afgange, mens der flyve en rundtur på lørdage og tre på søndage.

Udover ruten fra København flyves der også tre gange om ugen mellem Billund og Færøerne.

 

Relaterede artikler:

SAS øger på ruten til Færøerne

SAS skaber tocifret vækst på Færøerne

SAS-konkurrence kan blive dyrt for Færøerne