SGH-ansatte vil kun forhandle med ny ejer

De ansatte i SAS Ground Handling ønsker ikke at åbne op for nye forhandlinger af overenskomsterne for at gøre selskabet mere attraktivt. Repræsentanter fra markorganisationerne skal mødes med en mulig køber i næste uge.

SAS har tilsyneladende problemer med at få gennemført det planlagte frasalg af SAS Ground Handling. Ifølge selskabet er det “dyre“ overenskomster, der har gjort interessen fra en mulig køber noget mere lunken.

Medarbejderrepræsentanter fra SAS Ground Handlingblev allerede underden store nylige forhandlingsrundemed SAS-ledelsen mødt med nye krav. På et møde torsdag den 15. november fik repræsentanterne for de tre markorganisationer, HK, Dansk Metal og 3F fremlagt kravene.

“Vi gav en tilbagemelding om søndagen, hvor vi gjorde det klart, at vi ønskede at se konsekvensberegninger af de drastiske nedskæringer som ledelsen planlagde på HK-området, fortæller Mai-Britt Hoff Kjeldsen, der er formand for HK Luftfart SAS.

Kun forhandling med ny ejer
Ifølge HK-formanden var der betydelige forringelser i SAS-ledelsens nye forslag til overenskomst, der var barberet ned fra 77 til 40 sider.

“Vores hovedbudskab er, at vi skal bevare arbejdspladserne med så gode vilkår som muligt. Hvis en ny arbejdsgiver vil indgå i en forhandling, så må vi tage den derfra. Vi ønskerikke at forringe vilkårene for de medarbejdere, der skal forlade SAS,“ siger Mai-Britt Hoff Kjeldsen.

HK Luftfart skal sammen med repræsentanter fra 3F og Dansk Metal i næste uge i Stockholm mødes med den potentielle køber af SAS Ground Handling. Og hos HK Luftfart har man ikke fået nogen tilkendegivelse om, at dette møde ikke bliver til noget.

“Vi står uforstående overfor udmeldinger om, at vore overenskomster er for dyre. Vi ligger på markedsvilkår og indgik en overenskomst i foråret med lønfrys. Vi har ikke fået noget besked fra ledelsen om, at outsourcing eller salg ikke er en mulighed, fordi at vi er for dyre,“ understreger Mai-Britt Hoff Kjeldsen.