Sidste Finnair MD11 til Bangkok i december

Finnair har fremrykket udfasningen af selskabets gamle MD11-fly. Sidste afgang er fra Helsinki til Bangkok den 28. december.

(OPDATERET)

Brændstofregningen bliver noget mindre hos Finnair, når selskabet fra bgyndelsen af det nye årudfaser det sidste fly i MD-11 flåden. De gamle MD-11´ere er løbende blevet erstattet af nye og moderne Airbus A330-fly. Sidste afgang med MD-11 flyves den 28. december på flight AY095 til Bangkok, mens sidste flyvning på ruten til Helsinki finder sted den 31.januar. Men så er det også definitivt slut med MD-11 hos Finnair.

Finnair var launch-carrier på MD-11 og satte sit første MD-11 fly i produktion den 20. december 1990 fra Helsinki til Tenerife. Det er således fly med en alder på op til 18 år, der nu sendes på pension.

De nye Airbus A330-fly bruger ca. 20 % mindre brændstof end de gamle MD-11 fly og er således både mere miljøvenlige og brændstoføkonomiske i drift. Derfor har Finnair også fremskyndet udfasningen af MD11-flyene, der oprindeligt skulle have sket ved vinterfartplanens ophør i slutningen af marts 2010.

Finnair A330-300

Finnair A330-300 fly erstatter de gamle MD-11´ere

Airbus A330-flyene markerer samtidig et nyt look i kabinerne samt øget passagerkomfort. Det er muligt for passagerne at føre telefonsamtaler, sende SMS´er og sende kortere e-mails til netværk på landjorden direkte fra flysædet. Herudover vil det være muligt at vælge mellem et bredt udvalg af musik og film gennem det avancerede personlige underholdningssystem.

Kabinerne har fået et friskere look med nye og lysere tekstiler. Betrækket på sæderne på både Business og Economy Class går fra den velkendte blå farve til en mere lys, blå-grå tone.