Singapore Airlines A350-900 XWB. (Foto: Airbus)

Singapore Airlines øger på København

Singapore Airlines og SAS vil i næste uge løfte sløret for et nyt fly og øget frekvens på ruten til Singapore. Det kan meget vel blive en daglig A350-rute.

Til stede ved pressebriefingen vil være administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavn, Erwin Widjaja, der er direktør for Singapore Airlines i Norden samt salgschef Anders Wahlström fra SAS.

Parterne vil ikke for forhånd afsløre detaljer, men det hedder i invitationen, at “parterne vil løfte sløret for, hvordan samarbejdet nu igen tager et markant ryk fremad til fordel for turisme og samhandel i både Øresundsregionen og Norden. Det sker med nye fly og øget frekvens.”

Dermed er det overvejende sandsynligt, at Singapore Airlines vil meddele, at der øges fra fem ugentlige afgange til en daglig flyvning, ligesom der formentlig også vil blive annonceret, at den nuværende 264-sæders Boeing 777-300ER skiftes ud med en treklasses Airbus A350-900 med plads til 253 passagerer. Det har Singapore Airlines nemlig flere gange udtrykt ønske om.

I det nuværende trafikprogram flyver Singapore Airlines alle dage med undtagelse af mandag og onsdag fra København til Singapore, men der er indtil videre søgt slots i Københavns Lufthavn til en afgang om onsdagen fra den 14. juni til 14. august 2019, og dette skulle angiveligt være forløberen for den daglige forbindelse.

To ruter til Skandinavien
SAS og Singapore Airlines indgik med virkning fra den 1. februar 2013 et joint venture-samarbejde på ruten mellem København og Singapore. Samme år blev antallet af ugentlige flyvninger udvidet fra tre til fem.

Samarbejdet fik yderligere vinger, da Singapore Airlines i slutningen af maj sidste år åbnede en rute mellem Stockholm og Singapore med en teknisk mellemlanding i Moskvas Domodedovo-lufthavn. Denne rute er opereret med Airbus A350-900, der også vurderes som det kommende fly til København-ruten.

A350´eren er hos Singapore Airlines indrettet med 42 sæder på Business Class, 24 i Premium Economy Class, mens der er plads til 187 passagerer på Economy Class.

Den 10 august sidste år valgte Singapore Airlines at indsætte en fireklasses Boeing 777 på ruten til Københavns Lufthavn, hvormed det atter blev muligt at flyve på First Class ud af den danske hovedstadslufthavn. Det skete samtidig med, at Københavns Lufthavn og Singapore Airlines kunne fejre 40 års jubilæum for samarbejdet, der startede i 1977 med en Boeing 707, der dog ikke kunne flyve nonstop.

 

Relaterede artikler:

God fart i samarbejdet mellem SAS og Singapore Airlines

CPH og Singapore Airlines fejrer 40-års jubilæum

Første joint-venture fly til Singapore