Et Norwegian Boeing 737-800 fly foran Aalborg Lufthavns terminalbygning. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Sjette internationale Norwegian-rute fra Aalborg

I den kommende vinter starter Norwegian en ny rute fra Aalborg Lufhavn til den portugisiske ferieø Madeira. Dermed kommer det norske lavprisflyselskab op på seks internationale ruter fra den nordjyske lufthavn.

Aalborg Lufthavn har sikret sig endnu en international Norwegian-rute. Denne gang er destinationen Madeira, der er en af de meget populære destinationer gennem vinteren og om foråret.

Ruten flyves på tirsdage og starter op den 6. februar 2024, hvor den vil blive opereret i en tre måneders periode frem til den 7. maj. Ruten er kommet i stand, da det er lykkedes Norwegian på forhånd at afsætte en del af kapaciteten til rejsearrangørerne Nilles Rejser og Best Travel.

I forvejen flyver Norwegian i vinterhalvåret til Málaga og Tenerife, mens Alicante, Barcelona og Palma de Mallorca også er på rutekortet om sommeren. Dermed bliver Madeira den sjette internationale Norwegian-destination fra Aalborg Lufthavn.

“Vi er glade for at kunne annoncere den nye rute til Madeira. Sammen med vores fem direkte ruter fra Aalborg til solrige spanske destinationer tilbyder vi nu en bred vifte af attraktive ruter hen over den kommende vinter. At vi endnu engang kan annoncere en ny rute fra Aalborg, understreger vores vækstambitioner. De rejsende har taget godt imod os, og Nordjylland er en vigtig region for Norwegian. Derfor kigger vi med interesse på de rigtige muligheder for at øge rutetilbuddet.” siger Magnus Maursund, kommerciel direktør i Norwegian.

Har tidligere været charterdestination
Madeira er ikke en ny destination fra Aalborg Lufthavn, idet der tidligere har været charterflyvninger til den portugisiske ø i det østlige Atlanterhav. Øen ligger vest for Marokkos kystlinje og nord for De Kanariske Øer. Maderia er samtidig navnet på den selvstyrende region, der også består af øerne Porto Santos samt ubeboede Selvagensøerne og Desertasøerne.

Det er derfor også en glad lufthavnsdirektør, der kan byde velkommen til endnu en Norwegian-rute.

“Norwegian udvider endnu en gang deres vinterprogram fra Aalborg Lufthavn, hvor vi er meget glade for det gode samarbejde, Norwegian har med både os og de nordjyske turoperatører. Der er ingen tvivl om, at deres stigende ruteudbud fra Aalborg Lufthavn har stor betydning for os som lufthavn og for særligt de rejsende, der får endnu flere rejsemuligheder at vælge imellem,” siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.  

Selvom det primært er danskere, der benytter de internationale Norwegian ruter fra Aalborg Lufthavn, så er der også udlændinge, der ønsker at flygte nordpå fra den sydlige varme. Således fortæller Norwegian-direktøren, at der på Barcelona-ruten er mange spanske rejsende, der vælger at tage til Nordjylland og således bidrager positivt til turismen i regionen.

 

Relaterede artikler:

Atter direkte flyforbindelse fra Aalborg til Barcelona

Ny Norwegian-rute fra Aalborg Lufthavn

To nye Norwegian-ruter fra Aalborg Lufthavn