Norwegian-fly foran terminalen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

To nye Norwegian-ruter fra Aalborg Lufthavn

Norwegian lancerer nye ruter til Alicante og Barcelona fra Aalborg Lufthavn. Dermed flyves der næste sommer 10 gange om ugen til fire spanske destinationer.

Norwegian offentliggjorde for nylig 10 nye ruter fra Københavns Lufthavn i det kommende sommertrafikprogram, der træder i kraft søndag den 26. marts 2023.

Men selskabet har også planer om at øge fra Vestdanmark, og det sker i første omgang fra Aalborg Lufthavn, hvor Alicante og Barcelona nu kommer på rutekortet. Alicante betjente Norwegian i 2019 fra den nordjyske lufthavn, mens Barcelona er en ny destination fra det norske lavprisflyselskab.

Ruten til Alicante flyves én gang ugentligt på lørdage i perioden fra 10. juni til den 19. august, mens der flyves to gange om ugen til Barcelona på henholdsvis onsdage og lørdage. Denne rute starter op den 3. juni.

“Vi er glade for at igen at kunne præsentere vores kunder for de mest populære spanske sommerdestinationer fra Aalborg Lufthavn. Det giver rig mulighed for kunder, der gerne vil sikre sig strandsand mellem tæerne til sommer, eller for folk, der er mere til at udforske Barcelonas imponerende kulturliv og historie,” siger Magnus Maursund, koncerndirektør for Network, Pricing & Optimalisation i Norwegian.

10 ugentlige afgange til Spanien
Med de to nye ruter dublerer Norwegian fra to til fire spanske destinationer fra Aalborg Lufthavn. Der flyves i forvejen til Palma de Mallorca to gange om ugen i sommertrafikprogrammet på tirsdage og lørdage, og på helårsruten til Málaga øges der fra to til fem ugentlige afgange, der afvikles fra onsdag til og med søndag hver uge.

Dermed vil Norwegian tilbyde i alt 10 ugentlige afgange til fire spanske destinationer.

Barcelona er ikke en ukendt destination for rejsende fra Aalborg Lufthavn. Fra 2012 til 2019 fløj det spanske lavprisflyselskab Vueling hver sommer to gange om ugen fra den nordjyske lufthavn, så der er et dokumenteret potentiale til stede.

Udover de spanske ruter fylder Norwegian godt i Aalborg Lufthavn. Herfra udgår Danmarks største indenrigsrute til København, og på denne rute flyver Norwegian op til 48 gange om ugen i det kommende sommertrafikprogram.

“Norwegian kommer med nogle fantastiske nyheder til sommerprogrammet, og vi står nu med et rigtig skarpt program til Spanien, som vi ved vil blive taget godt imod af de jyske rejsende,” siger Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Otte selskaber med udenlandsruter fra Aalborg

Norwegian størst i Spanien-trafikken fra Norden

Spanien-ruter sikrede stærk udenrigsfremgang i Aalborg