Selskaberne i Lufthansa-koncernen. (Foto: Lufthansa Group | PR)

Skandinavisk Lufthansa-succes udbredes i Europa

Flypassagerer i Skandinavien har udvist interesse for Lufthansas nye grønnere billettype i en sådan grad, at den fremover bliver gjort tilgængelige for rejsende i Europa og en del af Nordafrika.

Øget brug af bæredygtigt flybrændstof, energioptimeringer i terminalerne samt nye tilbud til kunderne. Det er blandt de værktøjer, som flyselskaber og lufthavne de senere år har taget i brug i et forsøg på at reducere klimaaftrykket fra aktiviteterne.

Den grønne omstilling spiller i tiltagende grad en større rolle i luftfarten. Ikke mindst efter at verden igen er åbnet op efter COVID-19-pandemien, passagererne har fået rejselysten tilbage og mængden af flytrafik dermed atter er steget.

Det var en af bevæggrundene til, at Lufthansa i begyndelsen af august sidste år introducerede en ny type billetter kaldet green fares. Disse skulle i nogen grad fungere som et mere bæredygtigt alternativ til de traditionelle pristyper Light, Classic og Flex.

Blev succes i Skandinavien
Green fares fungerer sådan, at billetten inkluderer fuld kompensation for den CO2-udledning, der sker på en given flyvning. 20 procent kompenseres via bæredygtigt flybrændstof og de resterende 80 procent gennem klimabeskyttelsesprojekter.

Interessen for billettypen er siden august blevet afprøvet på flyvninger på Economy Class og Business Class fra Skandinavien til Europa, og det har vist sig at være en succes, fortæller Lufthansa, der derfor har valgt, at green fares på de to kabineklasser skal udbredes i endnu højere grad.

Ifølge luftfartskoncernen vil green fares-billetter derfor fra den 15. februar blive solgt til flyvninger med Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Swiss, Edelweiss Air, Eurowings Discover samt Air Dolomiti i Europa samt til Marokko, Algeriet og Tunesien.

Oplever stigende efterspørgsel
Billettypen giver mulighed for at optjene miles, ligesom en eventuel ombooking er gratis. Den tilbydes også til erhvervsrejsende. Her foregår kompensationen på samme måde, men den rejsende får desuden udleveret et certifikat således, at klimakompensationen kan dokumenteres.

Harry Hohmeister, der er medlem af bestyrelsen i Lufthansa-koncernen og har ansvar for de globale markeder og netværk, fortæller, at beslutningen om den bredere udrulning af den mere bæredygtige billettype er truffet på baggrund af pilotprojektet i de skandinaviske lande.

”Sidste års test af green fares på flyvninger fra Danmark, Sverige og Norge var en succes. Den viste os, at efterspørgslen på bæredygtige rejser er stigende, og derfor tager vi nu det næste skridt og tilføjer billettypen til vores velkendte prisstruktur på flyvninger i Europa og det nordlige Afrika.”

”Det gør os til pionerer i branchen, da vi indfrier vores mål om at udvikle innovative løsninger, der vil være til gavn for fremtidens luftfart.”


Relaterede artikler:

Lufthansa tester grønne priser i Skandinavien

Lufthansa tilbyder CO2-kompensation fra flysædet

Lufthansa investerer i produktion af PtL-brændstof