Skyways genåbner rute fra København til Jönköping

Fra den 18. januar bliver det nu igen muligt at flyve direkte fra København til Jönköping med svenske Skyways – og 3 uger senere med et nyt selskab.

Det svenske luftfartsselskab kommer og går til Københavns Lufthavn. Den 18. januar genåbner selskabet ruten mellem København og Jönköping. Ruten vil blive trafikeret med to hverdagsafgange opereret med en Jetstream med plads til i alt19 passagerer.

Skyways var i slutningen af 1990´erne det største indenrigsflyselskab i Sverige. Men også Københavns Lufthavn har tit haft besøg af Skyways-flyene. Tidligere blev der opereret ruter fra Kalmar, Linköping og Västerås til København. I dag flyver Skyways kun mellem København og Karlstad og havde kortvarigt i sensommeren en rute fra København til Vilnius.

Skyways J31

Skyways med J31 fra København til Jönköping

Skyways oplyser, at selskabet har indgået et billetteknisk samarbejde med SAS og Star Alliance, hvilket betyder at de rejsende kan flyve videre på et af disse selskaber uden at skulle bekymre sig om mistede tilslutninfsfly og dobbelt-indcheckning.

Indtil 1. juli 2009 var Skyways en del af SAS EuroBonus-programmet,idet SAS tidligere på året opsagde aftalen med selskabet.

Noget kunne tyde på, at Skyways får konkurrence på ruten mellem København og Jönköping. Et selskab, der opererer under koden W2/T3 – angiveligt Eastern Airways med base i Humberside i England – vil fra 8. februar flyve to gange på hverdage med en Jetstream 41, der har plads til 29 passagerer.