I maj 2017 blev Flugfélag Íslands rebrandet som Air Iceland Connect. Foto: Air Iceland Connect

Slut med Air Iceland Connect

I begyndelsen af næste uge ophører Air Iceland Connect med at eksistere som et selvstændigt brand. Det islandske indenrigsflyselskab integreres endeligt i Icelandair.

Icelandair-koncernen besluttede i marts sidste år at sammenlægge flyselskaberne Icelandair og Air Iceland Connect, og dette bliver nu realiseret fuldt ud.

Således vil Air Iceland Connect nu blive helt integreret i det velkendte Icelandair, sådan at koncernens internationale og nationale ruter bliver samlet under samme brand. Den endelige sammenlægning sker fra tirsdag 16. marts 2021. Dermed vil Air Iceland Connects fem fly – tre Dash 8-Q200 og to Dash 8-Q400 – blive malet i Icelandairs farver. Flyenes gennemsnitsalder er næsten 23 år.

I marts sidste år blev det besluttet at integrere Air Iceland Connects operationer i Icelandair, sådan at alle funktioner som eksempelvis salg, marketing og HR ville indgå hos søsterselskabet.

”På længere sigt, når indenrigsflyvningerne bliver fremtrædende i Icelandairs bookingsystem, er vores håb, at vi med kraftig markedsføring og forbindelse til vores rutenetværk i Europa og Nordamerika vil lykkes med at øge antallet af turister på indenrigsflyvninger,” siger Bogi Nils Bogason, koncernchef i Icelandair, i en erklæring ifølge det islandske medie RÚV.

”Det ville styrke vores nøgledestinationer over hele landet og gavne vores kunder i form af flere flyfrekvenser og bedre service.”

Fastholder sine destinationer
Air Iceland Connect, der beholder sin egen AOC (driftstilladelse, red.), vil fremover fortsat betjene de fire indenrigsdestinationer, som selskabet hidtil har gjort fra Reykjavik Airport. Det er Akureyri, Egilsstaðir, Ísafjörður samt Vestmannaeyjar. Selskabet betjener desuden en række sæsonruter til Grønland.

Efter den endelige integrering af Air Iceland Connect i Icelandair vil de islandske destinationer således blive synlige på Icelandairs rutekort. Og kunderne vil dermed nemmere kunne booke en gennemgående rejse fra eksempelvis København til en af de mindre islandske byer.

I øjeblikket samarbejder Air Iceland Connect og Norlandair om flyvninger fra Reykjavik til Bíldudalur og Gjögur og fra Akureyri til Þórshöfn og Grímsey. Fra 16. marts kan billetter til disse flyvninger udelukkende bookes hos Norlandair – og ikke hos Icelandair. Selskaberne vil dog fortsætte med at arbejde tæt sammen, og der vil ikke være nogen ruteændringer.

Flyselskab blev etableret i 1937
Formålet med at slå koncernflyselskaberne sammen er at sikre en bæredygtig fremtid for indenrigsflyvninger i Island, ligesom der ønskes en generel forenkling af Icelandair-koncernens drift.

I forbindelse med sammenlægningen af Air Iceland Connects og Icelandairs operationer sidste år blev stillingen som administrerende direktør i førstnævnte selskab nedlagt. Det betød, at Air Iceland Connect-direktøren Arni Gunnarsson overtog positionen som direktør for koncernselskabet Iceland Travel.

Air Iceland Connecet har en lang historie. Det blev udviklet i 1937 som Flugfélag Akureyrar, men i 1940 skiftede det navn til Flugfélag Íslands. I maj 2017 blev indenrigsflyselskabet fuldt rebrandet som Air Iceland Connect. Navneændringen var kontroversiel, da Island traditionelt set har været beskyttende over for sin sproglige arv.

Relaterede artikler:

Icelandair sammenlægger koncernflyselskaber

Ex-Norwegian-direktør i spil til Icelandairs bestyrelse

Icelandair på kapitaljagt