Slut med VIA Travel i Norden

Det tidligere VIA Travel har gennemført et navneskifte, der skal markere det ændrede ejerforhold siden 2012. Fremover hedder rejsebureauet Egencia på det nordiske marked.

Det er snart fire år siden, at Egencia, der er et datterselskab af Expedia Inc., købte VIA Travel Group og dermed også den danske del af erhvervsrejsekoncernen.

I første omgang valgte man at holde fast på VIA-varemærket ved at omdøbe VIA Travel til VIA Egencia. Men nu er skridtet taget fuldt ud, og navnet VIA er forsvundet fra den nordiske erhvervsrejsebranche.

Navneskiftet kommer efter at man i løbet af de seneste år har flyttet alle nordiske kunder til en ny platform, hvor der udover rejsebestilling er adgang til faktura, rapporteringssystemer samt “traveller tracking.“

“Det er en spændende tid for rejsebranchen, og vi er glade for, at vores integration har været en succes for både vores medarbejdere og vores kunder,“ siger Sys Hansen, der er administrerende direktør for Egencia i Danmark.

Større andel i online-bookinger
Et af de konkrete resultater af skiftet til en ny platform kan læses i andelen af online-bestillinger. Siden juli 2015 er den såkaldte “online adoption rate“ steget med 40 procent hos Egencia.

“Ved at være en del af Egencia har vi udvidet vores globale tilstedeværelse og kan tilbyde vores kunder markedets mest innovative og globale online platform kombineret med et højt niveau af kundeservice. Vi giver vores kunder adgang til intuitive værktøjer, som også er tilgængelige via smartphones og tablets, og som lever op til de behov, som den erhvervsrejsende har i dag,“ forklarer Sys Hansen.

Erhvervsrejser er en voksende del af Expedias samlede forretning, og Egencia er i dag til stede i 65 lande.

“Vi er glade for at have en tilstedeværelse i Danmark og de øvrige nordiske lande, og vi byder både eksisterende og nye kunder velkommen hos Egencia,“ lyder det fra Christophe Peymirat, der er vicekoncernchef med ansvar for Europa, Mellemøsten og Afrika.