Visualisering af Airbus A321neo-fly fra Avolon. (Foto: Airbus | PR)

Slutter året med at købe 140 nye fly

Det irske flyleasingselskab Avolon har lagt ordrer på 140 nye fly fra både Airbus og Boeing. Ifølge koncernchefen afspejler investeringen den tiltro, som man nærer til udviklingen i de kommende år.

Inden julefreden sænker sig helt, har flyleasingselskabet Avolon afgivet to ordrer på nye fly, der polstrer bøgerne hos de store producenter. Selskabet har netop bestilt i alt 140 fly, hvoraf 100 er fra Airbus, mens de resterende 40 skal leveres af Boeing.

Avolon oplyser, at man per den 30. september havde en flåde bestående af 897 fly, men denne står til at vokse i fremtiden. Når de aktuelle ordrer medregnes, har selskabet nemlig bestilt 200 nye fly alene i løbet af i år.

I juni afgav leasingvirksomheden en ordre på 40 737 MAX 8’ere fra Boeing, mens Avolon i september indgik aftale med Airbus om køb af 20 A330-900-fly.

Bliver leveret frem til 2032
Nu har Avolon desuden bestilt 100 A321neo-fly fra Airbus, hvilket betyder, at selskabet sammenlagt har lagt ordrer på 190 fly af typen, som skal leveres i de kommende år. Leasingselskabet har i alt udestående ordrer på 632 nye fly hos den europæiske producent. Disse er blandt andet fra A320-, A330- og A350-serierne.

Fra Boeing har selskabet bestilt atter 40 737 MAX 8-fly, hvilket sammen med ordren fra juni vil resultere i, at Avolon på sigt vil råde over 110 MAX-fly. Det samlede antal består både af MAX 8’ere og MAX 10’ere.

De nye fly vil blive overdraget til Avolon løbende i årene frem mod 2032, lyder det fra selskabet, der dog understreger, at begge ordrer afhænger af, at aktionærerne i Bohai Leasing, der med 70 procent af aktierne er majoritetsejer af Avolon, nikker til dem. Dette ventes at være afklaret, inden året er omme.

Vil mindske CO2-udledninger
Andy Cronin, der er koncernchef i Avolon, slår fast, at de nye ordrer både skal gøre selskabet i stand til at kunne følge med den forventede vækst i de kommende år, men også skal sikre, at man kan leve op til eventuelle ønsker om at kunne lease mere brændstofeffektive og miljøvenlige fly.

”Disse ordrer styrker vores pipeline og afspejler samtidig den tiltro, som vi har til udviklingen i luftfartsbranchen på lang sigt. Vi har forpligtet os til at aftage 200 nye og brændstofeffektive fly, som skal bidrage til at mindske mængden af udledninger fra vores flåde.”

Hos Boeing hæfter direktør for salg og marketing Brad McMullen sig ved det gode forhold, som flyproducenten har til Avolon, mens Christian Scherer, kommerciel direktør i Airbus og chef for Airbus International, forklarer, at flyordren i hans optik ruster selskabet til fremtiden.

”Investeringen her tydeliggør Avolons ambitioner om, at selskabets kundekartotek af flyselskaber også skal være sikret adgang til den rigtige slags fly i fremtiden. På den måde vil både selskabet og dets kunder kunne drage fordel af bølge af vækst og flådeudskiftninger, som vi oplever, finder sted på tværs af alle markeder.”


Relaterede artikler:

Paris Air Show dag 3: Stille dag med få ordrer

Paris Air Show dag 2: Blandede bolsjer

Rekord: 459 sæder i Airbus A330