Boeing 737 MAX 8 fra SmartLynx. (Computergrafik: SmartLynx / PR)

SmartLynx anskaffer Boeing 737 MAX til flåden

Det er mere end et årti siden, at SmartLynx Airlines sidst fløj med fly fra Boeing. Det er dog slut til april, hvor selskabet modtager de første Boeing 737 MAX, der skal supplere A320’erne.

I løbet af foråret kommer der nye fly i flåden hos det lettiske flyselskab SmartLynx Airlines, der fortrinsvis beskæftiger sig med ACMI og charterflyvning. Flåden består af 33 fly, der efterhånden har nået en gennemsnitsalder på 15,9 år.

SmartLynx har nemlig indgået en aftale med selskabet SMBC Aviation Capital fra Dublin, der indtil videre omfatter leasing af to Boeing 737 MAX 8-fly, hvilket bliver en afvigelse for flyselskabet, der for nuværende kun har Airbus i flåden. 

Ifølge SmartLynx er motivationen bag flådeudvidelsen blandt andet, at flyselskabet ønsker at kunne efterkomme den ”voksende efterspørgsel”, som man for øjeblikket både oplever i Europa men også på flere af de oversøiske markeder, hvor selskabet er aktivt.

Vil åbne for nye destinationer
De nye Boeing-fly har en rækkevidde på 6.570 kilometer, og netop denne fremhæves som en fordel, da den længere rækkevidde vil gøre det muligt at tilbyde kunderne flyvninger til destinationer, der ikke tidligere har været betjent af SmartLynx. 

”Disse fly vil ikke alene give os mulighed for at udvide vores tjenester og de markeder, som vi kan dække. De vil også give os mulighed for at sikre endnu bedre service samt uovertruffen teknisk pålidelighed,” udtaler koncernchef Zygimantas Surintas fra SmartLynx Airlines.

Flyselskabet har tidligere indgået samarbejder med skandinaviske charterarrangører, når der har været mangel på kapacitet. Flyselskabet har tidligere fløjet wetlease for blandt andre Norwegian, Novair, Thomas Cook Airlines og TUI Airlines.

Første Boeing i mere end et årti
De to nye fly bliver ikke alene de eneste af typen hos SmartLynx Airlines, men også de eneste Boeing-fly i flåden. Flåden består for øjeblikket nemlig af 18 Airbus A320-200, ni Airbus A321-200 samt seks A330-300-fly.

Tidligere havde SmartLynx et Boeing 767-300-fly i flåden, men ifølge pressemeddelelsen er det efterhånden mere end ti år siden. I den forbindelse har flyselskabet desuden indgået et samarbejde med Boeing, der skal sørge for en problemfri opstart. 

De nye fly bliver taget i brug til april, og noget kunne tyde på, at de ikke bliver de sidste. Flyselskabet fortæller nemlig, at der er planer om at udvide flåden med flere nye fly i løbet af sommeren. Netop nu arbejdes der med at rekruttere kvalificeret personale til flyene.


Relaterede artikler:

SmartLynx anskaffer fem langdistancefly

Spies-flyselskab lejer to fly fra SmartLynx

SmartLynx på erobringstogt