Den forestående lukning af Cimber A/S får ingen påvirkning af aktiviteterne i Sønderborg Lufthavn. Det slår lufthavnschef Anders Sørensen fast.
Mandagens meddelelse om den forestående Cimber-lukning trak naturligt store overskrifter i medierne. På grund af Cimbers historisk tætte bånd til Sønderborg Lufthavn var mange også af den opfattelse, at ophør af aktiviteterne hos Cimber vil kunne svække Sønderborg Lufthavn.
Men det afviser lufthavnens ledelse.
“Vi er frygtelig kede af, at der er 20 mennesker, der mister arbejdet hos vores nabo. Men det har absolut ingen effekt på Sønderborg Lufthavn,“ siger lufthavnschef Anders Sørensen.
Selvom Cimber A/S har hovedkontor blot et stenkast fra Sønderborg Lufthavn, har alle operationelle aktiviteter foregået fra Københavns Lufthavn, hvor Cimber også har en hangar til flyene. Ud af de 130 afskedigede medarbejdere er blot en snes hjemmehørende på hovedkontoret ved siden af Sønderborg Lufthavn.
“Cimber har ikke fly i lufthavnen, har ingen lejemål i lufthavnen, og de har heller ingen adgangskort til lufthavnen. Selskabet har intet med lufthavnen at gøre, og personligt er jeg ærgerlig over, at Sønderborg Lufthavn endnu engang bliver kædet sammen med noget, der ikke lykkes,“ understreger lufthavnschefen.
250 ansatte i baseselskaber
I Sønderborg Lufthavn har man i dag tre forretningsområder. Sønderborg Aviation Center er koncentreret om uddannelse og kurser, Sønderborg Aviation Park omfatter otte baseselskaber, mens det tredje ben er aktiviteter med rute- og privatfly.
I dag er der således omkring 250 ansatte i baseselskaberne samt mellem 25 og 30 ansatte i lufthavnens egen organisation.
De otte baseselskaber er Alsie Express (ruteflyvning), Air Alsie (flymanagement), Skyway Technics (vedligehold og reparation af fly), Promonitor (research og dataindsamling), Amicos (software til flyindustrien), Climb2 (pilotskole), Horisont (ATR-flyskole) samt CP Avia Support, der sælger reservedele til flyindustrien.
Endelig er Sønderborg Lufthavn uddannelsessted for blandt andet AFIS-uddannelsen (Aerodrome Flight Information Service, red.),. Her uddannes personale til kontroltårne i mellemstore og mindre lufthavne. Kunderne er hovedsagligt de norske lufthavne, andre danske lufthavne samt Mærsk Olie og Gas, som benytter AFIS-operatører til håndtering af helikoptertrafikken til og fra platformene i Nordsøen.