Hamborg Lufthavn. (Foto: Hamburg Airport Presse | Twitter.com | PR)

Spanien dominerer på populære flyruter fra Hamborg

En opgørelse over de ferierejsendes foretrukne destinationer fra Hamborg Lufthavn i 2022 viser, at Spanien var en klar favorit. Det sydeuropæiske land vil også fylde godt på afgangstavlerne i år.

Hamborg Lufthavn omtales fra tid til anden som en danskerlufthavn, da den grundet den relativt korte geografiske afstand fra Danmark ofte benyttes af danskere, der skal flyve til et af de rejsemål, der betjenes herfra.

Sidste år drejede det sig om 115 destinationer i såvel Tyskland som andre lande, der blev befløjet af i alt 50 forskellige flyselskaber. I tillæg hertil har den store tyske lufthavn flere end 1.000 one stop-destinationer.

Lufthavnen har opgjort hvilke rejsemål, der var mest populære blandt de ferierejsende sidste år, når man kigger på det samlede antal ankommende og afgående passagerer samt transferpassagerer i lufthavnen på den givne destination, og opgørelsen viser, at Spanien dominerer i top-10.

Tager fire pladser
På første- og andenpladsen blandt de mest populære rejsemål fra Hamborg Lufthavn finder man henholdsvis de spanske ø-destinationer Mallorca og De Kanariske Øer, mens Antalya i Tyrkiet indtager tredjepladsen.

Dernæst følger den tyrkiske storby Istanbul på en fjerdeplads, hvorefter Spanien atter dukker op på femtepladsen, der går til landets næststørste by Barcelona. Hurghada i Egypten blev den sjette mest populære feriedestination fra Hamborg Lufthavn i det forgangne år.

Listens syvendeplads gik til Dubai, mens Heraklion i Grækenland kom ind på ottendepladsen. Den portugisiske hovedstad Lissabon indtager niendepladsen, inden en spansk destination atter en gang dukker op. Denne gang er det Málaga, som er på listens sidsteplads.

Flere nyheder i sommertrafikprogrammet
Hamborg Lufthavn oplyser, at hver femte ferierejsende, som fløj fra lufthavnen i løbet af 2022, skulle til Mallorca.

I løbet af årets sommertrafikprogram vil Spanien også fylde en del, da der vil være op til 11 daglige afgange til Mallorca, Condor vil beflyve Málaga og Vueling tilføjer en rute til Bilbao samt øger frekvensen på selskabets Barcelona-rute til to daglige flyvninger i stedet for én.

Derudover vil der dog også være nyheder til andre destinationer, fortæller Hamborg Lufthavn. Swiss vil eksempelvis etablere en ny rute fra danskerlufthavnen til Genève, når sommertrafikprogrammet går i gang, mens Eurowings for første gang vil flyve til Graz i Østrig fra lufthavnen.

Air Serbia får debut i Hamborg Lufthavn den 15. maj med en ny rute til den serbiske hovedstad Beograd, og fra midten af maj vil Play desuden foretage flyvninger til Reykjavik. Wizz Air vil påbegynde beflyvningen af byen Kutaisi i Georgien den 2. juni, og fire dage senere vil Widerøe flyve mellem lufthavnene i Hamborg og Bergen.


Relaterede artikler:

Hamborg Lufthavn klarede sig bedre end forventet

Flere passagerer i oktober end i juli i danskerlufthavn

A320 omdannes til brintlaboratorium i Hamborg