Spansk lavprisflyselskab klar til langdistanceruter

Når Norwegian gør sin entré på langdistancemarkedet i Madrid, vil selskabet formentlig får konkurrence fra et nyt lavprisselskab kaldet PlusUltra.

Der har længe været verseret rygter om, at et nyt spansk lavprisflyselskab PlusUltra er klar til at starte operationer fra Madrid-Barajas lufthavnen.

Oprindeligt skulle selskabet have været i gang i januar måned sidste år, men det har knebet med at få alle operative tilladelser på plads.

Men nu er det ganske vist. Selskabets første fly, et Airbus A340-300, landede i går i Madrid i PlusUltra-bemaling.

Ifølge forlydender vil PlusUltra etablere lavprisflyvninger til destinationer i Sydamerika. I første omgang er der tale om Bogota, Santiago de Chile samt Buenos Aires, men selskabets hjemmeside giver ikke mange brugbare oplysninger.

Det nye langdistanceselskab er etableret af Julio Martinez, der er tidligere direktør for Air Madrid. Selskabet rapporteres at have en startkapital på 100 mio. euro, hvilket svarer til 750 mio. danske kroner.

Norwegian ventes at starte op i 2016
Netop langdistancemarkedet fra Madrid har Norwegian et godt øje til. Da selskabet i begyndelsen af juni måned åbnede sin base i Madrid-Barajas rapporterede spanske medier om store vækstplaner for Norwegian på det spanske marked.

Ifølge forlydender fra pressemødet i Madrid, talte Norwegians koncernchef Bjørn Kjos om langdistanceruter fra Madrid, alternativt Barcelona.

Der blev nævnt destinationer som New York, Los Angeles og Oakland i USA. Til Latinamerika ventes Norwegian på sigt at etablere ruter til Buenos Aires, Santiago de Chile, Natal og Rio de Janeiro. Netop de to førstnævnte destinationer indgår også i planerne hos PlusUltra.

Norwegians spanske planer ventes før at blive aktuelle i 2016, hvor flyselskabet får leveret de første af 100 nye Boeing 737MAX-fly, der kan benyttes på de tynde langdistanceruter. Samme år leveres også de to første Boeing 787-9 Dreamliner-fly, hvorfor kapaciteten vil være til stede til en øget satsning på det oversøiske trafikprogram.

Såfremt Norwegians satsning på langdistanceruter fra det spanske marked bliver en realitet, vil der udover konkurrence fra PlusUltra også være IAG-selskabet Iberia samt Air Europa fra SkyTeam at konkurrere med.