Vueling Airbus A320.200.

Spanske Vueling i øget skandinavisk offensiv

Det spanske lavprisflyselskab Vueling vil nu udfordre Norwegian på selskabets hjemmebane. Vueling har tidligere annonceret nye ruter til Stockholm, København og Aalborg, men nu udvides satsningen til også at omfatte Malmø og den norske offshore-by Stavanger.

Det norske lavprisflyselskab Norwegian har vokset til en position som Europas tredjestørste. Men spanske Vueling er lige i hælene, omend selskabets vækst i 2011 har været på et lavere niveau end det fremadstormende norske selskab.

Således nåedeVueling op på12.315.721 passagerer, hvilket svarer til en vækst på 11,6 %. Norwegian kunne derimodnotere sig en vækst på 20,5 procent og 15.698.183 passagerer.

For et par måneder siden annoncerede Vueling selskabets entré i det skandinaviske marked med ruter fra Barcelona til Stockholm, København og Aalborg fra sommertrafikprogrammets begyndelse i slutningen af marts måned.

Endnu to skandinaviske ruter

Men her stopper det ikke. I sidste uge kunne Vuelingløfte sløret for 23 nye ruter i sommeren 2012,herafto sæsonruter fra Barcelona til henholdsvis Malmö Airport og Stavanger.

Ruten fra Barcelona til Stavanger vil blive betjent med to ugentlige afgange i perioden 25. juni til 16. september. Der benyttes Airbus A320-fly med plads til 180 passagerer.

Selvom ruten til Stavanger principielt udfordrer Norwegian på selskabets hjemmebane, er det dog i første omgang SAS, der vil mærke den direkte konkurrrence. Det skandinaviske flyselskab har nemlig i sommersæsonen en ugentlig afgang med Boeing 737-800 fly mellem Stavanger og Barcelona. Og Vueling har tilsyneladende valgt at operere på samme ugedag som SAS.

Anderledes ser det ud på ruten fra Malmø til Barcelona. Her er der også tale om to ugentlige Vueling-afgange fra 22. juni, men med et Airbus A319-fly til 150 passagerer.

Eneste reelle konkurrent bliver Ryanair, der netop har annonceretto ugentlige afgange fra den sydsvenske lufthavn til Girona Costa Brava Airport nær Barcelona fra 27. marts.

De nye lavprisruter fra Malmö Airport til den catalonske hovedstad vil angiveligt betyde, at færre sydsvenskere i den kommende sommer vil bevæge sig over sundet for at benytte flyselskaber som SAS, Spanair, Cimber Sterling og Norwegian fra Københavns Lufthavntil Barcelona.