En Airbus A330-200 fra Sunclass Airlines. (Foto: Sunclass Airlines)

Spies-flyselskab fyrer 200 ansatte i Danmark

Sunclass Airlines er på trods af omfattende besparelser nødt til at justere forretningen yderligere, og det kommer til at koste jobbet for 200 medarbejdere i Danmark.

Spies-flyselskabet Sunclass Airlines har været hårdt ramt af coronakrisen. Pandemien satte forretningen i stå gennem fire måneder, og det får nu konsekvenser for selskabets ansatte.

Således er Sunclass Airlines nødt til at justere yderligere, selv om der allerede er blevet foretaget store omkostningsbesparelser. Flyselskabet har derfor indledt forhandlinger med de forskellige fagforeninger, der vil resultere i afskedigelser af op til 200 ansatte i Danmark. Ligesom der vil blive forhandlet nye vilkår for alle.

”Det er barske tider for alle inden for luftfart og i rejsebranchen. Vores mål har været, og er fortsat, sammen med vores ejere at gøre alt for at redde Sunclass Airlines og vores mange arbejdspladser. Jeg er meget taknemmelig over, at vores medarbejdere har bidraget med blandt andet hjemsendelser, lønreduktioner og effektiviseringer, men det er desværre ikke nok i den nuværende situation,” siger Torben Østergaard, administrerende direktør i Sunclass Airlines.

”Udsigterne for de kommende sæsoner er nu så dystre, at vi er tvunget til at tilpasse forretningen en virkelighed med færre flyvninger. Derfor er vi nødt til at sige farvel til en lang række kompetente og værdsatte medarbejdere.

175 svenskere skal afskediges
Ni ud af 10 fagforeninger har accepteret nye vilkår for selskabets ansatte. Det ene nej betyder dog, at Sunclass Airlines er tvunget til at fyre samtlige 175 svenske kabineansatte. Og dette på trods af, at 98 procent af de svenske medarbejdere stemte for selskabets løsningsforslag.

Det er den svenske fagforening Unionen, der efter fire måneders forhandlinger har afvist alle forslag til at reducere lønnen for de kabineansatte. De øvrige ni fagforeninger har således stemt ja til de samme vilkår for deres medlemmer. Forhandlingerne brød sammen, da Unionen kræver, at der skal være enstemmighed omkring vilkårene for løn.

”Unionen vil principielt ikke acceptere en reduktion af den faste løn. Vi er naturligvis skuffede over, at Unionen – i så usædvanlig en situation som COVID-19 har skabt for hele luftfartsindustrien og rejsebranchen – ikke kan se bort fra deres politiske holdning og række hånden ud til os, så vi kan bevare vores arbejdspladser. Derfor er vi tvunget til at opsige alle svenske kabineansatte. Vi finder det meget overraskende, at politik kommer før sikringen af arbejdspladser,” siger Torben Østergaard.

I de kommende uger er der forhandlinger med de danske fagforeninger, og i slutningen af august ventes der at være et endeligt resultat klart.

 

Relaterede artikler:

Ultimatum til svenske Sunclass Airlines-ansatte

Sunclass Airlines: Vi starter på bar bund

“Vi kommer til at foretage tilpasninger”