Spies forlader Københavns bymidte

Spies flytter sin fysiske butik fra det indre København til Ørestaden. Apollo flyttede ud i 2012, mens man hos Star Tour bliver på Rådhuspladsen.

Danmarks største Charterrejsearrangør, Spies, har rykket teltpælene op og rykket sin fysiske butik fra Vesterport ud på Amager til Ørestaden station. Det er langt væk fra den pulserende storby, men tæt på indkøbscenteret Fields.

Og Spies er ikke den eneste af de store charterarrangører, der har vendt byen ryggen. Således flyttede branchens nummer tre, Apollo, butikken fra det indre København til Amager Strandvej i juni 2012.

”Apollo havde tidligere butik overfor Vesterport Station, men da cirka 75 procent af vores kunder booker deres rejse online og allerede gjorde det dengang, var det over-kill at have en regulær butik uden tilknytning til kontorfaciliteterne, som lå på Nørrebrogade 10. Nu har vi sammenlagt de to ting på en for både medarbejdere og kunder central adresse på Amager, der er kort til lufthavnen i Kastrup, og så er her gode parkeringsmuligheder også til glæde for alle,” forklarer kommunikationschef Rikke Koks Andreassen om baggrunden for charterarrangørens udflytning.

Ikke ude for at købe
Hos den næststørste aktør på markedet, Star Tour, holder man dog fast i hjørnebutikken på Rådhuspladsen.

”Vi er meget glade for byens bedste beliggenhed, der er helt unik hvad angår plakatsøjle. Desuden tiltrækker det mange inspirationskunder, som måske ikke direkte er ude for at købe en rejse, men slår vejen ind forbi, fordi de alligevel kommer gående forbi,” forklarer salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling.

Dårlige parkeringsforhold og høj husleje på Rådhuspladsen har dog betydet, at Star Tours administration sidder i Valby.