(Foto: Morten Lund Madsen)

Spies holder øje med Karup

Spies har ingen planer om at flyve fra Karup Lufthavn næste sommer, men charterarrangøren følger udviklingen.

Når klokken i slutningen af juni næste år ringer ud til sommerferie på landets folkeskoler, så markerer det samtidig en ny æra i Karup Lufthavn – som til den tid formentlig har fået nyt navn.

Det er nemlig også startskuddet for charterflyvninger fra den midtjyske lufthavn. I forbindelse med annonceringen i sidste uge af en relancering af lufthavnen, løftede charterarrangørerne Bravo Tours og Apollo også sløret for, at de i skolernes sommerferie næste år vil flyve én gang om ugen til hver sin charterdestination i Grækenland.

Meget tyder dog på, at Apollo og Bravo Tours bliver alene om at tilbyde charter fra Karup i 2017. Danmarks to største charterarrangørere har i hvert fald ingen Karup-planer i 2017.

Havde kig på Karup
Hos Danmarks største charterrejsearrangør, Spies, havde man faktisk kig på Karup Lufthavn allerede for fire år siden.

”Vi havde Karup med, da vi gik i 2012 så på nye lufthavne til trafik. Vi valgte dog derefter at fortsætte med at ekspandere i de lufthavne, hvor vi allerede havde trafik,” siger Carlos Cebrian, produktchef hos Spies, til CHECK-IN.dk

Foruden Karup Lufthavn, så havde Spies i 2012 også kig på Sønderborg Lufthavn og Roskilde Lufthavn. Ifølge Carlos Cebrian, så er problemet med de helt små lufthavne imidlertid, at der kun er kunder til flyvninger i den absolutte højsæson.

”Problemet som jeg ser det, er, at flyvningerne kun er seks uger i højsæsonen, hvor vi ikke kan finde gode hotelsenge for ekstra kapacitet på de vigtigste destinationer. Det betyder, at vi er nødt til at flytte kapacitet fra en af de andre lufthavne,” forklarer Carlos Cebrian.

Han peger på, at denne sommers militærkup i Tyrkiet sandsynligvis vil gøre landet mindre populært næste år. Derfor bliver det svært at få kapacitet til fornuftige priser i den kommende sommer i lande som Grækenland, Cypern og Spanien.

Holde øje med kolleger
Carlos Cebrian vil dog ikke definitivt udelukke, at Spies en dag kunne finde på at flyve sydpå fra Karup Lufthavn – som den sandsynligvis ikke hedder til den tid.

”Vi vil nu holde øje med udviklingen hos vores kolleger Apollo og Bravo Tours i Karup. Og når vi begynder at se på 2018-sæsonen, så vi helt sikkert have Karup lufthavn – eller hvad den hedder til den tid – med i vores overvejelser,” siger Carlos Cebrian.

Hos Danmarks næststørste charterarrangør, Star Tour, fortæller pressechef Nicolai Johnsen til CHECK-IN.dk, at heller ikke de har Karup i kikkerten i den kommende sommer.

 

 

Relaterede artikler:

Karup får græske charterdestinationer

Navnekonkurrence om nyt navn til Karup Lufthavn

Spies skrinlægger provins-ekspansion

Spies ekspanderer i de mindre lufthavne