Det asiatiske flyleasingselskab BOC Aviation har bestilt yderligere 40 Boeing 737 MAX. Foto: BOC Aviation

Stærk årsafslutning med ordre på 40 MAX-fly

Boeing har fået en god afslutning på året med en ordre på 40 737 MAX-fly fra det asiatiske leasingselskab BOC Aviation, der dermed har en samlet ordre på 80 fly af denne type.

Med kun få dage tilbage i 2022 har Boeing modtaget en ganske anseelig ordre fra et asiatisk selskab.

Den amerikanske flyproducent har således fået en bestilling på 40 fly af typen Boeing 737 MAX 8 fra BOC Aviation, der er et asiatisk flyleasingselskab med hovedkvarter i Singapore. Alle fly er planlagt til levering i årene 2027 og 2028.

”Vi er glade for at fortsætte med at bygge videre på vores eksisterende samarbejde med Boeing med denne ordre på 40 fly på det brændstofeffektive Boeing 737 MAX 8-fly. Forøgelsen af disse fly tager vores samlede 737 MAX 8-ordrebog med Boeing til 80 fly,” siger David Walton, stedfortrædende administrerende direktør og driftsdirektør hos BOC Aviation.

”Vi ser frem til at fortsætte med at udbyde et af branchens mest teknologisk avancerede fly til levering på leasing til vores flyselskabskunder for at understøtte deres bæredygtige vækst i resten af dette årti.”

Boeing: ‘En rentabel flytype
Hos Boeing er man glade for, at BOC Aviation fortsætter med at investere i fly fra producenten.

”Vi er stolte af, at BOC Aviation fortsætter med at investere i 737-8 med sin brancheførende alsidighed og evne til at flyve rentabelt på næsten ethvert kort- og mellemdistancemarked. Vi ser frem til flere muligheder for at udvide vores samarbejde og med at støtte BOC Aviation og dets kunder,” siger Ryan Weir, vicepræsident for Global Leasing Sales hos Boeing Commercial Airplanes.

Porteføljen af fly hos BOC Aviation bestod per 30. september 2022 af i alt 612 fly fordelt på flere varianter fra både Airbus og Boeing. Én af leasingselskabets kunder er det norske lavprisflyselskab Norse Atlantic Airways, som har leaset en række Boeing 787 Dreamlinere.

BOC Aviation har siden december 2006 været ultimativt ejet af Bank of China, hvorefter leasingselskabet også skiftede navn til BOC Aviation. Selskabet har – foruden hovedkontoret i Singapore – også kontorer i Dublin, London, New York og Tianjin.

 

Relaterede artikler:

Norse øger til 15 Dreamliner-fly før opstarten

Kinesisk leasingselskab kommer Norwegian til undsætning

Farnborough – dag 1: Store ordrer på Boeing-fly