Airbus A330-300 fra SAS.

Stærk SAS-vækst på langdistanceruter

En stærk vækst på langdistanceruterne var med til at give SAS en passagerfremgang i januar på 5,2 procent.

Antallet af SAS-passagerer steg i januar med 5,2 procent i forhold til samme måned sidste år til 1,8 mio. passagerer. Fokus på langdistanceruter og sæsonbetonede ruter bidrog til stigningen i trafikken i løbet af måneden.

Passagerkilometer med betalende passagerer steg med 11,4 procent i januar. SAS øgede sin planlagte kapacitet i januar med 14,8 procent. Det betød, at belægningsprocenten faldt med 1,9 procent til 63,7 procent.

Godt modtaget
Væksten var stærkest på de interkontinentale ruter til og fra Asien og USA, hvor trafikken steg med 16 procent. På SAS’ europæiske og intraskandinaviske ruter steg trafikken med 10 procent. Væksten var stærkest til og fra Sverige. Indenrigstrafikken i Danmark, Norge og Sverige steg 5,1 procent.

”Vores fokus på ruter til USA og Asien, og flere sæsonbetonede ruter i Europa er blevet godt modtaget af vores kunder. Det er også positivt at se, at 14 procent flere passagerer valgte at rejse med SAS Business og SAS Plus på vores interkontinentale ruter i løbet af måneden. Vi ser frem til at udvikle flere tjenester, der gør det endnu nemmere at rejse med SAS,” siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

På trods af en meget intensiv konkurrence kombineret med en kæmpende olieindustrien, er det tilfredsstillende at konstatere et stabilt indenrigsmarked, noterer SAS sig. Markedets efterspørgsel efter europæiske fritidsruter samt langdistanceflyvninger er fortsat stærk og voksende, påpeger SAS.