Star Tour får nyt navn

Danmarks næststørste charterarrangør får helt nyt navn.

De sidste 16 år har Danmarks næststørste charterrejsearrangør, Star Tour, været en del af den store tyske rejsekoncern TUI uden at det har været noget, som Star Tour har gjort særlig meget ud af at fortælle omverdenen.

Nu bliver det imidlertid meget tydeligt for enhver, at den danske charterarrangør er en del af noget større. Star Tour skifter nemlig over de kommende måneder navn til TUI Travel Danmark og vil fremover blandt andet sælge sine rejser på tui.dk. Charterarrangøren får også ny visuel identitet.

På et møde for forretningsforbindelser, journalister og venner af huset vil Star Tours danske landechef, Gorm Petersen, tirsdag formiddag fortælle om tidsplanen for navneskiftet. Det erfarer CHECK-IN.dk.

Mere end et år
Navneskiftet har været i pipelinen gennem længere tid. Allerede for mere end et år siden kunne CHECK-IN.dk således fortælle, at man planlagde navneskifte i 2016 for Star Tour og det svenske søsterselskab Fritidsresor.

TUI-navnet bliver brugt på alle de centraleuropæiske markeder, hvor TUI Gruppen er til stede. Det gælder blandt andet for Tyskland, Frankrig og Schweiz samt i Holland og Belgien, hvor lignende navneskifter blev gennemført sidste år. Gruppens eget nordiske flyselskab hedder allerede TUIfly Nordic.

Ser dagens lys
Star Tour-navnet kan spores tilbage til Norge i 1973 som et søsterselskab til Fritidsresor. Sidstnævnte etablerer sig siden i Danmark under navnet Fritidsrejser og efter opkøb af to danske rejsearrangører samles de danske aktiviteter under navnet Star Tour, som ser dagens lys på det danske marked i 1996.

I november sidste år flyttede Star Tour sammen med TUI Gruppens øvrige danske selskaber i TUI-huset i Valby. De øvrige danske selskaber er rejsebureauerne MyPlanet, Marco Polo, Inter Cruises, Wonder Cruises og Tema Rejser. Sammenflytningen betød, at specialistdivisionen hos TUI bliver samlet med charter og rundrejser.

 

Relaterede artikler:

Star Tour-navnet forsvinder i 2016

Star Tour uden dansk landeledelse

TUI-familien rykker sammen

Pæne overskud hos charterarrangører