Star Tour: Nu er vi størst!

Ifølge egne beregninger har Star Tour overhalet Spies som den største charterarrangør i Danmark.

Der har gennem de senere år været en tiltagende rivalisering mellem de to chartergiganter på det danske marked. Spies har hidtil markedsført sig som Danmarks største charterarrangør, mens Star Tour har været lige i hælene med imponerende væksttal.

I 2011 sluttede facit med 278.402 rejsende hos Spies og 230.337 hos Star Tour, hvilket sikrede Spies 28 procent af det danske marked, mens Star Tour måtte tage til takke med 24 procent.

Men i 2012 er billedet tilsyneladende vendt. Star Tour hævder nu at være den største danske udbyder af ferierejser med charterfly, idet 240.000 danskere valgte at rejse med Star Tour i perioden fra 1. oktober 2011 til 30. september 2012, der er selskabets officielle regnskabsår.

Spies tjener flere penge
Selvom Star Tour tilsyneladende gennem en vækst på 53 procent over de seneste fire år har taget førertrøjen blandt de danske charterarrangører, er det alligevelSpies, der i seneste regnskabsår hartjent flest penge.

Star Tour havde et årsresultat før skat på 64,1 mio. kroner mod 88 mio. kroner i regnskabsåret 2010/2011. Omsætningen var samtidig øget med 9 procent til 1,4 mia. kroner.

Konkurrenten Spies kunne i sidste uge notere etårsresultat før skatpå70 mio. kroner mod32 mio. kroner året før. Her var omsætningen på 1,5 mia. kroner.

“Vores årsresultat er påvirket af en rekordsommer og en vintersæson med fald i indtjeningen. Vi investerer langsigtet for at fastholde vores markedslederposition på oversøiske ferierejser til bl.a. Thailand og Mexico. Samtidigt med oversvømmelser i starten af vintersæsonen i Thailand, rekordhøje brændstofpriser og overproduktion til specielt Phuket, betød dette et fald i priserne til danskerne, og dermed et fald i indtjeningen for Star Tour på disse rejser” siger administrerende direktør Birthe Madsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Spies til Star Tour´s påstand om at være største udbyder af ferierejser med charterfly. Heri kan ligge den finte, at Spies trods alt sender et større antal rejsende afsted med rutefly og såledessammenlagt på charter- og rutefly stadig kan være størst.